Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Συμβασιούχες καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ.: «Μας λένε ότι έχουμε δίκιο, αποτέλεσμα δεν βλέπουμε»

Εκτός από τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, τον πολύμηνο αγώνα των οποίων γνωρίζει πλέον όλη η Ελλάδα και όχι μόνο, υπάρχουν και άλλες περίπου 200 καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ. που εργάζονταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έχουν επίσης μείνει άνεργες από την 1η Ιανουαρίου του 2013.
Οι ίδιες περίμεναν ότι το ζήτημά τους θα λυνόταν μαζί με εκείνο των υπόλοιπων καθαριστριών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τους απολυμένους και τους διαθέσιμους, ωστόσο αυτό δεν συνέβη και έτσι αποφάσισαν να κατασκηνώσουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, για να διεκδικήσουν και αυτές το δικαίωμά τους στη μόνιμη εργασία.
«Ημασταν καθαρίστριες σε ΔΟΥ και κτηματικές υπηρεσίες του ΥΠ.ΟΙΚ., συμβασιούχες από 1 έως 11 χρόνια. Καλύπταμε διαρκείς και πάγιες ανάγκες και από 1ης Ιανουαρίου 2013 απομακρυνθήκαμε από τις θέσεις μας λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων. Με τον νόμο 4151/2013 θα επιστρέφαμε στις θέσεις μας, καθώς οι συμβάσεις μας θεωρήθηκαν νόμιμες, αλλά αυτό δεν υλοποιήθηκε. Εχουμε και δικαστικές αποφάσεις που μας δικαιώνουν», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Γεωργία Παρλαπάνου, συμβασιούχος καθαρίστρια που απομακρύνθηκε.
Οπως μας πληροφορούν, οι γυναίκες αυτές αυτές αμείβονταν με 325 ευρώ μηνιαίως για 4ωρη καθημερινή εργασία, ενώ δεν λάμβαναν δώρα, άδειες και επιδόματα. Επίσης, καθότι συμβασιούχοι, αυτή τη στιγμή δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα ανεργίας ή άλλου τύπου βοήθημα: «Αν αυτό δεν είναι ανθρωπιστική κρίση, τότε τι είναι;» μας λέει η κ. Παρλαπάνου.
«Η κυβέρνηση γνωρίζει. Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση, έλεγε ότι είναι δίπλα μας και τον Φεβρουάριο του 2014 πολλοί βουλευτές του είχαν καταθέσει ερώτηση σχετικά με το θέμα μας. Είδαμε και τον κ. Βαρουφάκη, που μας είπε ότι θα το κοιτάξει. Ολοι μάς λένε ότι έχουμε δίκιο, αλλά αποτέλεσμα δεν βλέπουμε», μας λέει η Μάγια Λαζάρ, άνεργη εδώ και δυόμισι χρόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: