Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Δωρεάν το σπότ, "πυροβολούν" την Επιτροπή αυτοί που νιώθουν να απειλούνται

«Να σταματήσει η υποκρισία» σχετικά με την στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στην Επιτροπή Αλήθειας Λογιστικού Ελέγχου ζήτησε η πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα στελέχη της Επιτροπής μετά το πέρας της πρώτης φάσης των εργασιών της. Τόνισε ακόμη ότι «δεν είναι έκπληξη ότι συγκεντρώνει τα πυρά εκείνων που αισθάνονται ότι απειλούνται».
Απαντώντας στην κριτική που έγινε για το τηλεοπτικό σποτ που ενημερώνει για το έργο της Επιτροπής Αλήθειας, η πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι το σποτ δημιουργήθηκε αφιλοκερδώς από μέλη της Επιτροπής. Σχετικά με τις καταγγελίες των κομμάτων ότι δεν κλήθηκαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής, επισήμανε ότι δεν έστειλε προσωπική πρόσκληση σε κανέναν, ούτε καν στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και παρατήρησε ότι «δεν θα ευτελίσω την διαδικασία σε παιχνίδια εντυπώσεων».
Την έντονη ενόχληση της προέδρου της Βουλής προκάλεσαν τα δημοσιεύματα σχετικά με τα έξοδα διανομής και σίτισης των μελών της Επιτροπής. Η ίδια τόνισε ότι ο μέσος όρος των χρημάτων που διατέθηκαν για τα γεύματα ήταν υποδιπλάσια των αντίστοιχων χρημάτων που διατέθηκαν κατά την περίοδο της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε.. Αντίστοιχα χαμηλότερα ήταν και τα έξοδα για την διαμονή των μελών της Επιτροπής σε σχέση με την Ελληνική Προεδρία.
Νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ είχε κατηγορήσει με ανακοίνωση του τη Ζωή Κωνσταντοπούλου "για μετατροπή της Βουλής σε εργαλείο προώθησης της προσωπικής της ατζέντας και του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής σε προσωπικό προπαγανδιστικό μηχανισμό"
Η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους θα συνεδριάσει ξανά μεταξύ 4 και 7 Μαΐου, ενώ τα μέλη της Επιτροπής έχουν ήδη χωριστεί σε ομάδες εργασίας. Παράλληλα, η Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε ότι κατά την διάσκεψη των Προέδρων των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων στις 20-21 Απριλίου, η ίδια θα θέσει το θέμα της συμμετοχής των κοινοβουλίων στον δημοκρατικό έλεγχο του χρέους.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: