Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Στις 20 Απρίλη ξεκινάει η δίκη των δολοφόνων ναζί της χρυσής αυγής. Τα εργατικά συνδικάτα μπαίνουν στη μάχη ενάντια στο φασισμό με την ΑΔΕΔΥ να καλεί στάση εργασίας από τις 7.30πμ έως τις 10.30πμ. Εργαζόμενοι από σχολεία, δήμους, νοσοκομεία, υπουργεία και υπηρεσίες θα βρεθούν μαζί με τις κοινότητες μεταναστών και τους φοιτητές καθώς πολλοί σύλλογοι καλούν στην αντιφασιστική κινητοποίηση. Σε όλη την Ελλάδα θα υπάρξει αντιφασιστικός ξεσηκωμός από το πρωί! Όλοι και όλες εμείς που ενώσαμε τις φωνές μας στις 21 Μάρτη ενάντια στο ρατσισμό και την απειλή του φασισμού, θα δώσουμε δυναμικό παρών στα δικαστήρια των φυλακών  Κορυδαλλού στις 20 Απρίλη, μέρα έναρξης της δίκης, για να μην αφήσουμε να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Η δικαστική εξουσία επέλεξε να γίνει αυτή η δίκη μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού βάζοντας εμπόδια στη δράση του αντιφασιστικού κινήματος, στην δημοσιότητα της  ίδιας της δίκης. Θα φροντίσουμε με τη μαζική μας παρουσία  να γίνει η δίκη βήμα για να ακουστεί η φωνή των συγγενών του Παύλου Φύσσα. Να ακουστεί η φωνή όλων των θυμάτων των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Να ακουστεί η φωνή των μεταναστών εργατών στα ψαροκάϊκα και στα εργοστάσια, των συνδικαλιστών της αριστεράς, των αγωνιστών των κινημάτων στις γειτονιές. 
Ο ναζισμός όπλισε και οπλίζει το χέρι των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Οι χρυσαυγίτες ως γνήσιοι απόγονοι των ναζί του Χίτλερ, των γερμανοτσολιάδων δοσίλογων της κατοχής, ζουν και δρουν μόνο με εγκλήματα, με μαχαιρώματα  και δολοφονίες. Νοσταλγούν αυτά που διέπραξαν οι ομογάλακτοι τους στα Καλάβρυτα, στη Καισαριανή, τη Κοκκινιά, το Κομμένο, το Κοντομαρί, τη Βιάνο, το Χορτιάτη, τα Γιαννιτσά. Θέλουν ξανά ένα νέο Άουσβιτς, όπως αυτό του Χίτλερ, που έστειλε στο θάνατο με θαλάμους αερίων εκατομμύρια γιατί τους θεωρούσε «υπάνθρωπους»: εβραίους, συνδικαλιστές, Ρομά, ομοφυλόφιλους, κομμουνιστές, ανάπηρους.
Με τη δράση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος δεν επιτρέψαμε στους νεοναζί να αξιοποιήσουν όπως θα ήθελαν τις ρατσιστικές πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων και τις επιθέσεις ενάντια στο εργατικό κίνημα και την αριστερά. Τον Σεπτέμβρη του 2013 ο κόσμος βγήκε στους δρόμους κατά χιλιάδες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και έβαλε τους χρυσαυγίτες στην απομόνωση. Αυτό το κίνημα έστειλε τους νεοναζί στη φυλακή αναγκάζοντας την συγκυβέρνηση να σπάσει την ασυλία που τους παρείχε. Απαίτηση όλου του αντιφασιστικού κινήματος, που μαζί με τους εργατικούς αγώνες έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να στραφεί προς την αριστερά η πλειοψηφία του κόσμου, είναι να σταματήσει κάθε ανοχή στους νεοναζί, στη Βουλή, στους Δήμους, τις περιφέρειες, στις γειτονιές.
Η καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής στη δίκη που ξεκινάει στις 20 Απρίλη, θα είναι ένα βήμα για να ξηλωθούν και οι προστάτες τους στα επιτελεία της Αστυνομίας, στο στρατό, στα εφοπλιστικά γραφεία. Δεν χωράνε αυταπάτες ότι μπορεί να «αυτοδιαλυθούν». Θα χρειαστεί να τους διαλύσουμε με τους αγώνες μας. Η Βουλή πρέπει να ολοκληρώσει την απομόνωση των νεοναζί, όχι μόνο διακόπτοντας κάθε επιχορήγηση από το κρατικό προϋπολογισμό, αλλά διακόπτοντας κάθε «διάλογο» με απαντήσεις υπουργών σε ερωτήσεις ναζιστών. Πρέπει αποφασιστικά να μην αφήσουμε τους νεοναζί να δημαγωγούν και να παριστάνουν την «πατριωτική αντιπολίτευση».
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γυρίσει την πλάτη στη ρατσιστική κληρονομιά της συγκυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων. Τολμηρά, τώρα είναι η ώρα να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, να φύγει η FRONTEX, να πάρουν ιθαγένεια τα παιδιά, και χαρτιά οι μετανάστες και πρόσφυγες. Η κυβέρνηση της αριστεράς δεν πρέπει  να ακολουθήσει την υποκριτική εκστρατεία ισλαμοφοβίας των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία που εξοργίζονται δίκαια με τους εκβιασμούς, των «θεσμών» της ΕΕ, των Τραπεζιτών και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, όλων εκείνων που τρόμαξαν με την ανατροπή των φίλων τους στην Ελλάδα, έχουν κάθε λόγο να ζητάνε να σπάσουν και η λιτότητα και ο ρατσισμός.
Καλούμε τα συνδικάτα, τις συλλογικότητες στις γειτονιές, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τις κοινότητες μεταναστών, κάθε ένα και καθεμία που παλεύει για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη, να ενώσουμε τη δράση μας σε μια μεγάλη καμπάνια για να υπάρξει διαρκής πολιορκία της δίκης των νεοναζί, για να φτάσουμε στη καταδίκη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: