Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Αποτελέσματα Κυριακάτικων αγώνων στην Πέλλα. Ο Απόλλλων «βασιλιάς» του Νομού Πέλλας. Άψαλος - Πέλλα (1-1)2-3

Ένα από τα πιο ανταγωνιστικά, αμφίρροπα και συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, έστω και με τις πολλές παραφωνίες του, έληξε σήμερα με ένδοξο τρόπο για τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης που στέφθηκε πρωταθλητής της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας Ν. Πέλλας και άδοξο για την διαδικασία των play off που ακυρώθηκε και δεν διεξάγεται μετά από πολλά χρόνια. 
Κανείς δεν περίμενε, ότι σ' ένα πρωτάθλημα που οι 4 διεκδικητές πήγαιναν χέρι χέρι σε όλο το πρωτάθλημα και σε απόσταση «αναπνοής» ο ένας από τον άλλο, θα φτάναμε στην τελευταία αγωνιστική όπου θα στεφόταν ο πρωταθλητής χωρίς play off! Σίγουρα πέραν της πολύ καλής εικόνας του Απόλλωνα στο δεύτερο γύρο και της πανάξιας τελικώς στέψης του, συνηγόρησαν και κάποιες «αυτοκτονικές» συγκυρίες των αντιπάλων για να συντελεστεί αυτός ο «άθλος». Για τον Αλμωπό δεν θα πω πολλά πράγματα, πέραν του ότι για ακόμη μία χρονιά αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, με την «φανέλα» του να έχει «ελαφρύνει» πολύ χρόνο με το χρόνο. Σίγουρα ως ομάδα έχει κερδίσει πολλά σε εμπειρικό και αγωνιστικό επίπεδο, όχι όμως το σπουδαιότερο που είναι η άνοδος στη Γ' Εθνική. Άσπρο και Εδεσσαϊκός με πολλές μεταπτώσεις σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κατάφεραν με την μεταξύ τους «αυτοκτονική» ισοπαλία της περασμένης εξ αναβολής αγωνιστικής, να δώσουν την μεγάλη ευκαιρία στον Απόλλωνα να πάρει ότι τελικά δικαιούταν. Καλή επιτυχία στον Απόλλωνα στην διαδικασία των μπαράζ ανόδου.
Η Νέα Πέλλα με επική ανατροπή(!!!), νίκησε τον Εδεσσαϊκό κι έσωσε την τελευταία στιγμή την συμμετοχή της στα play out, όπου θα αντιμετωπίσει τους Γαλατάδες με μειονέκτημα έδρας.
Τέλος η ομάδα μας με το διπλό στην Άψαλο, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια «περίεργη» χρονιά, καταλαμβάνοντας την 6η τιμητική θέση. Σκόρερς οι Καραμούζας, Καραπίττας και Κούμπους. Δύο φορές είχε καταφέρει να ισοφαρίσει η Άψαλος με τον Κόγιο, πριν πετύχει ο Κούμπους το γκολ της νίκης στην εκπνοή. Οι γηπεδούχοι δεν τα έβαψαν μαύρα για την ήττα, αφού δεδομένο ήταν προ πολλού, ότι θα πήγαιναν στα play out με πλεονέκτημα έδρας. Περιμένουν τον αντίπαλο τους, από τον νικητή της αναμέτρησης Γαλατάδες - Νέα Πέλλα. 
Κρίνοντας εν τάχει τα υπέρ και τα κατά της φετινής Πέλλας, η 6η θέση στην τελική κατάταξη, μάλλον είναι η πλέον αντιπροσωπευτική των αγωνιστικών της επιδόσεων.
Στις χαμηλότερες κατηγορίες με λίγα παιχνίδια και λίγα τέρματα, κύλησε η σημερινή αγωνιστική

Α1 ερασιτεχνική
Αλμωπός - Ακαδημία Κρ. Βρύσης 1 - 3
Μ.Α. Ν. Πέλλας - Εδεσσαϊκός 4 - 2
Όλυμπος Αψάλου - Μ.Α. Πέλλας (1-1)2-3
Εθνικός Γιαννιτσών - Ορφέας Ριζαρίου 2 - 0

Α ερασιτεχνική - 1ος όμιλος
Ένωση Τσάκων - Άρης Νησίου 0 - 4
Δάφνη Παναγίτσας - Μ.Α. Άρνισσας 1 - 1
Μακεδονικός Ίδας - Ηρακλής Γαρεφείου 1 - 1

Α ερασιτεχνική - 2ος όμιλος
Δόξα Π. Μυλοτόπου - Μ.Α. Ν. Μυλοτόπου 1 - 2
Δόξα Μαυροβουνίου - Άρης Αθύρων 1 - 2
Δόξα Μελισσίου - Άρης Πρ. Ηλία 4 - 0
Φίλιππος Γιαννιτσών - Νίκη Αξού 2 - 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: