Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι του Mετρό Θεσσαλονίκης

Ως την Τρίτη 130 απολύσεις! Με το τελεσίγραφο της ΑΕΓΕΚ να επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια τους και χωρίς καμιά παρέμβαση από τα συναρμόδια υπουργεία, ως σήμερα τουλάχιστον, οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, για ένα έργο με διασφαλισμένη χρηματοδότηση που κινδυνεύει να ακυρωθεί.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του έργου, Σταύρο Στέτσικα, η ΑΕΓΕΚ έχει ήδη ενημερώσει το σωματείο για 70 απολύσεις άμεσα και άλλες 60 στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
«Στο τέλος δεν θα μείνει ούτε ένας εργαζόμενος στο Μετρό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος σωματείου, τη στιγμή που υπάρχουν διαρροές ότι η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει κονδύλια από το μετρό Θεσσαλονίκης για... τον κουμπαρά του ΔΝΤ. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι «ακόμη κι αν δοθεί λύση και φτάσουμε σε σημείο να μπορούμε να αρχίσουμε εργασίες, δεν θα έχουν μείνει άλλα χρήματα».
«Ενα έργο πνοής έχει καταντήσει πρόβλημα για τους εργαζόμενους και την πόλη. Κανονικά σε αυτό το έργο έπρεπε σήμερα να απασχολούνται δυο χιλιάδες εργαζόμενοι. Ουσιαστικά το έργο ακυρώνεται αν παραμείνει παγωμένο και πάμε σε επαναδημοπράτηση», υποστήριξε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.
Το θέμα του Μετρό είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: