Σε μια διαφορετική και πιο δίκαιη μεταχείριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στοχεύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και η εύρεση μέτρων που θα αναχαιτίσουν τις αρνητικές συνέπειες της στον αγροτικό κόσμο.
«Θέλουμε να γίνει κατανοητό σε όλους ότι εμείς θέλουμε τον αγρότη να συνεχίσει να καλλιεργεί. Θεωρούμε την αγροτική παραγωγή σημαντικό κομμάτι, όχι μονάχα της διατροφικής επάρκειας, αλλά και της ανταγωνιστικότητας στο διεθνές περιβάλλον», τόνισε ο Βαγγέλης Αποστόλου.
Σημειώνεται ότι από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης επιδιώκεται ένας νέος ορισμός, σύμφωνα με τον οποίο επαγγελματίας αγρότης θα είναι αυτός με εισόδημα τουλάχιστον 50% από αγροτική δραστηριότητα.
Όπως αποκάλυψε ο υπουργός, οι εκπρόσωποι των αγροτών εξέφρασαν τον σοβαρό προβληματισμό τους αναφορικά με το ασφαλιστικό, για το οποίο ο ίδιος σημείωσε: «Θα μας βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω επεξεργασία της πρότασης, ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι και αποτελεσματικοί».
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής ζήτησαν από τον υπουργό να μην υπάρξουν δυσμενείς αλλαγές στη φορολόγησή τους και το ασφαλιστικό, αλλιώς οι δυναμικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος.

Πηγή: avgi.gr