Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Γίνε και εσύ Πολίτης ενάντια στην κατάθλιψη!

Οι «Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη» είναι μία δράση που στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα μοντέλο υποστήριξης για την κατάθλιψη με την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή των ατόμων που πάσχουν. Στις 10 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, βγαίνει στον “αέρα” η ιστοσελίδα του προγράμματός, όχι μόνο για συμβολικούς αλλά και για ουσιαστικούς λόγους…
«Η κατάθλιψη, μας αφορά όλους και μέσω της αλληλεγγύης και της κατάλληλης ενημέρωσης και εκπαίδευσης μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε», διαμηνύουν οι γιατροί αλλά και οι πολίτες που βρίσκονται πίσω από τη δράση.
Το πρόγραμμα «Πολίτες ενάντια στην Κατάθλιψη» επιθυμεί και φιλοδοξεί να γνωρίσει τόσο στους ειδικούς όσο και στο ευρύ κοινό τη φιλοσοφία και την αξία των ομάδων αυτοβοήθειας. Με την εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα κατάθλιψης στην οργάνωση ομάδων αυτοβοήθειας, στοχεύει στη δημιουργία ενός μοντέλου υποστήριξης με την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή των ίδιων των ενδιαφερόμενων. Η δράση στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα μοντέλο υποστήριξης για την κατάθλιψη με την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή των ατόμων που πάσχουν.
Στην ιστοσελίδα των «Πολιτών ενάντια στην κατάθλιψη» θα μπορείτε θα βρείτε ενημερωτικό και ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό για τις ομάδες αυτοβοήθειας για την ασθένεια που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες της εποχής. Στόχος μας είναι το site να αποτελέσει έναν κόμβο ενημέρωσης, εκπαίδευσης και επικοινωνίας για όσους ενδιαφέρονται. «Η συμμετοχή όσων πάσχουν στις δράσεις ενημέρωσης, εκπαίδευσης, πρόληψης και αντιμετώπισης αποτελεί πηγή ενδυνάμωσης και ευκαιρία βελτίωσης της φροντίδας που παρέχεται», αναφέρει η πρωτοβουλία.
Στο πλαίσιο αυτό οι «Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη» μας καλούν να γίνουμε «συνένοχοι» στην προσπάθεια τους.
Όπως λένε:
Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσετε την έμπνευση και το συναίσθημα ελεύθερα.
Γράψτε σε μια κόλλα χαρτί τη φράση «Πολίτες ενάντια στην Κατάθλιψη» και από κάτω ό,τι νιώθετε ότι θέλετε να αποτυπώσετε ως μήνυμα (φράση, απόφθεγμα, λέξη, σκίτσο κλπ), βγάλτε μία φωτογραφία και “ανεβάστε την” στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook! Διαφορετικά κάντε το απαραίτητο mention #citizensagainstdepression και γίνετε μέλος μιας μεγάλης ομάδας!
Οι φωτογραφίες θα συγκεντρωθούν και θα αναρτηθούν στη νέα ιστοσελίδα με σκοπό την προώθηση των μηνυμάτων του προγράμματος και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για την καταπολέμηση των ψυχικών ασθενειών και των προκαταλήψεων που τις συνοδεύουν.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: