Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Β' ΕΛΜΕ Πέλλας: Για τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών και την αύξηση του ωραρίου

Ως προς τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών και την αύξηση του ωραρίου επισημαίνουμε τα εξής:
1. Η σύνδεση της ενισχυτικής διδασκαλίας με την αξιολόγηση ως μέσο αντιμετώπισης των ελλείψεων εκπαιδευτικών φανερώνει την προσφυγή της νέας ηγεσίας του Υπουργείου σε αποτυχημένες μεθόδους του παρελθόντος, αποκλίνει από διακηρυγμένες προεκλογικές υποσχέσεις και μεταθέτει ξανά στις πλάτες των εκπαιδευτικών τα ανυπέρβλητα προβλήματα της υποχρηματοδότησης των σχολείων. Η κάλυψη των κενών και η λειτουργία της ενισχυτικής διδασκαλίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει με κανέναν άλλον τρόπο πέρα από την αύξηση των προσλήψεων.
2. Από την αρχή της κρίσης οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί τις συνέπειες των σκληρών μέτρων λιτότητας με μείωση των μισθών και αύξηση του ωραρίου. Οποιαδήποτε σκέψη για εφαρμογή πρόσθετων τέτοιων μέτρων προσβάλλει κατάφωρα την επαγγελματική αξιοπρέπειά μας και θα βρει μας αντιμέτωπους.


Το Δ.Σ. της
Β' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: