Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΦΙΑ: Άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών στο TAXISnet

Στα εκκαθαριστικά δεν έχουν ακόμη περάσει οι εκπτώσεις που δικαιούνται οι φορολογούμενοι, θα περάσουν σε νεότερη εκκαθάριση.
Αναρτώνται σταδιακά από το πρωί στο TAXISnet τα εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.
Για να πληροφορηθούν οι φορολογούμενοι το ποσό που θα πρέπει αν πληρώσουν θα πρέπει αφού εισέλθουν με τους προσωπικούς τους κωδικούς στο taxisnet (www.gsis.gr) να επιλέξουν την εφαρμογή υποβολής Ε9.
Στην αρχική σελίδα του ιστότοπου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριάκων Συστημάτων αναφέρεται σχετικά:
"Σταδιακή ανάρτηση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Εν.Φ.Ι.Α.) και αποφάσεων χορήγησης έκπτωσης ή μείωσης του φόρου. Διαδικασία σε εξέλιξη. (Δ.ΗΛΕ.Δ. Γ.Γ.Δ.Ε.)".
Οι φορολογούμενοι μέσω του πεδίου «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων-εκπτώσεων» μπορούν να δουν στο κάτω μέρος της σελίδας τις δόσεις πληρωμής με τις προθεσμίες τους.
Το εκκαθαριστικό μπορεί να εκτυπωθεί μέσω της επιλογής του πεδίου «Ταυτότητα οφειλής» όπου υπάρχει ένας μοναδικός αριθμός για κάθε οφειλή. Η πληρωμή του εκκαθαριστικού που χαρακτηρίζεται «Σημείωμα για Πληρωμή» μπορεί να γίνει μέσω τράπεζας ή των ΕΛΤΑ.
Σημειώνεται ότι στα εκκαθαριστικά δεν έχουν ακόμη περάσει οι εκπτώσεις που δικαιούνται οι φορολογούμενοι, όπως είναι αυτές για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (20% έκπτωση), οι οποίες θα περάσουν σε νεότερη εκκαθάριση.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: