Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών για τα σχέδια της κυβέρνησης να περιορίσει τις διαδηλώσεις, επισημαίνει:
«Για πολλοστή φορά οι αγώνες των εργαζομένων στο στόχαστρο των μεγάλων επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων. Έτσι η άγρια καταστολή κάθε εργατικού αγώνα, η άγρια αντιλαϊκή πολιτική και επίθεση στα εργατικά ασφαλιστικά μας δικαιώματα δεν θα μπορούσε να μην συνδυαστεί με την προσπάθεια περιορισμού των κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων των εργαζομένων. Πως αλλιώς θα περάσουν αναίμακτα τόσα μέτρα εναντίων μας.
Και για να είναι και πιο εύπεπτο, η κυβέρνηση με περίτεχνο τρόπο διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, χυδαιολογεί και αξιοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό ώστε να στρέψει τον έναν εργαζόμενο εναντίον του άλλου, αλλά με τίποτα προς τα αφεντικά του και τις κυβερνήσεις τους.
Το σχέδιο είναι παλιό και συνεχώς «φτιασιδώνεται» για να έρθει ως νέο. Η νέα επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ έρχεται να συμπληρώσει όμορφα και ωραία το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε κι αυτό να συμπληρώσει προηγούμενες αντεργατικές νομοθεσίες.
Πολλά μπορεί να επικαλεστεί κι αυτή η κυβέρνηση, δεν μπορεί να κρύψει όμως ότι εκπληρώνει ένα ακόμα πάγιο αίτημα των εργοδοτικών ενώσεων να παρέμβουν με φυσική παρουσία και άμεσα στη ζωή των εργατικών-συνδικαλιστικών οργανώσεων, στο δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα στην απεργία.
Αλήθεια τι λέει γι αυτά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ; Σιωπή…. Τι θα μπορούσε να πει άλλωστε η υποταγμένη πλειοψηφία στην κάθε κυβέρνηση και εργοδότες. Εξάλλου σύμφωνα με τα στελέχη της η απεργία «έχει φάει τα ψωμιά της».
Τα λουκέτα στα μαγαζιά μπαίνουν από την πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνώντες διαχρονικά και όχι από τους αγώνες εργαζομένων και ΕΒΕ που πλήττονται από την πολιτική τους.
Δεν μπορούν να μας σταματήσουν.
Δεν θα ζητάμε την άδεια των αφεντικών μας και της κυβέρνησης για να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Όσο και να προσπαθούν δεν θα τα καταφέρουν να περάσουν τον φόβο και την τρομοκρατία. Το δόγμα «νόμος και τάξη» που θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου ώστε αγόγγυστα να παίρνουν μέτρα ενάντιων μας δεν θα το επιτρέψουμε.
Υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο τα δικαιώματα μας.
Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε σκέψη και προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο και σε γυάλα.
Καλούμε τα μέλη της ΠΟΛ να βγάλουν αντίστοιχες ανακοινώσεις, καταδικάζοντας τις ενέργειες της κυβέρνησης που προσπαθεί να βάλει στο γύψο τους αγώνες των εργαζομένων».
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: