Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Γλώττα λανθάνουσα

Τι να πει κανείς! Οτι έχει απόλυτο δίκιο προφανώς. Το αποδεικνύουν τα έργα και οι ημέρες της εθνοσωτηρίου διακυβερνήσεώς του. Πασχίζει επί οκτώ συναπτούς μήνες να επαναφέρει την κανονικότητα δίχως ουδείς να αιφνιδιαστεί. Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι, εξήντα το λαδόξιδο. Η επιχείρηση καθάρσεως των Εξαρχείων είναι παραπάνω από εύγλωττη. Μπουκάρουν οι πραιτοριανοί του Χρυσοχοΐδη στις καταλήψεις, διώχνουν κακήν κακώς τα σχολιαρόπαιδα των μεταναστών μια βδομάδα πριν από τον αγιασμό των νηπιαγωγείων και επαίρονται κατόπιν ότι επέφεραν δεινά πλήγματα στην ανομία και την παραβατικότητα.
Το βράδυ κάτω από τα σφραγισμένα με τσιμεντόλιθους πορτοπαράθυρα αλωνίζουν σαν άλλοτε οι πρεζέμποροι με την πραμάτεια τους, τρομοκρατώντας τους κατοίκους, που άναυδοι εξακολουθούν να βιώνουν στο πετσί τους τι εστί βερίκοκο και δη κανονικό. Παραδίδουν γην και ύδωρ σε πολυεθνικές και συναφή διεθνή μεγάλα συμφέροντα οι σφουγγοκωλάριοι του γκοβέρνου, εκλιπαρώντας τους δήθεν επενδυτές να φέρουν τα ντόλαρς και τα γιούρο τους στην Ψωροκώσταινα, αφού προηγουμένως έχουν φροντίσει να καταβαραθρώσουν τους μισθούς, να αποψιλώσουν τα εργατικά δικαιώματα, να εξανεμίσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Αναντάν μπαμπαντάν δεξιοί και αδέξιοι, σαν τις Ικέτιδες, όχι του Αισχύλου, αλλά του αίσχους, επαιτούν με αγένεια από την ομογένεια, μπας και βρεθεί κάνας τολμηρός και αθεόφοβος κερδοσκόπος να κοπιάσει στο Ελλαδιστάν και να επενδύσει στη γύμνια μας. Το ταξίδι στο Αμέρικα δέον θεωρηθεί ως εκ τούτου απολύτως επιτυχές και προβλέψιμο. Καταφέραμε κανονικότατα να προσφέρουμε τα πάντα μπιρ παρά, βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, να ξοδέψουμε δισ. και μάλιστα δις από κομπόδεμά μας για την αναβάθμιση αεροσκαφών, παίρνοντας μόνο εκφράσεις παρηγοριάς για τους αρχαίους ημών από την Πελόζι και λόγια συμπάθειας για τον Ερντογάν από τον Τραμπ. Εξω πάμε καλά...


Δεν υπάρχουν σχόλια: