Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Μεγάλη συμμετοχή στο κάλεσμα αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη

Μαζική και δυναμική είναι η συγκέντρωση των αλληλέγγυων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εναλλακτικής Παρέμβασης-Δικηγορική Ανατροπή και της ομάδας #SupportArtWorkers για τον Βασίλη Δημάκη που βρίσκεται για τρίτη ημέρα σε απεργία πείνας και δίψας. Η συγκέντρωση στη συμβολή της λεωφόρου Κατεχάκη με την οδό Κανελλοπούλου (μετρό Κατεχάκη) είναι μεγάλη ενώ πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησε η πορεία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Το σύνθημα που ακούστηκε δυνατά: «Ενάντια στο κράτος το εκδικητικό, θέλουμε τον Δημάκη στο Πολιτικό», έδωσε τον παλμό και ακολούθησε το: «Αυτοί που τώρα τρομοκρατούν /με του λαού την πάλη θα λογαριαστούν».
Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας στα χέρια τους φωτογραφίες του Β. Δημάκη, ενώνουν τις φωνές τους στο δίκαιο αίτημα του για πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Κεντρικό σύνθημα της πορείας είναι το: «Δεν είν’ δικαιοσύνη η βία, η τιμωρία / Θέλουμε αναμόρφωση με ανοιχτά βιβλία» και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: ενάντια στην «αδιαφορία της Πολιτείας και την αναλγησία του σωφρονιστικού συστήματος» που «εξανάγκασαν για πολλοστή φορά σε λευκή απεργία» τον Β. Δημάκη που παλεύει για την εξ αποστάσεως συνέχιση των ακαδημαϊκών σπουδών».
► Κλούβες έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να αποτρέψουν τους διαδηλωτές να φτάσουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: