Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Συμφώνησαν στις μειώσεις και στην Φέγενορντ

Ακόμη μία ομάδα «πρώτης ταχύτητας» του ολλανδικού ποδοσφαίρου, η Φέγενορτ, ήρθε σε συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της για μειώσεις στις αποδοχές τους.
Τα οικονομικά της ολλανδικής ομάδας, επλήγησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού κι έχει ήδη αποφασιστεί από τη διοίκηση μείωση του μπάτζετ κατά 1/3 για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020/21), ήτοι περίπου 8,3 εκατ. ευρώ, από τα 25 εκατ. ευρώ που ήταν ο εφετινός προϋπολογισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Η Φέγενορτ επί της ουσίας «πάτησε» πάνω στις συλλογικές συμβάσεις που υπεγράφησαν προ δύο εβδομάδων ανάμεσα στην Ένωση Επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Ολλανδίας και την Ένωση Ιδιοκτητών και προσάρμοσαν τις περικοπές των συμβολαίων των παικτών και του προπονητικού τιμ, μέσα στα όρια που είχαν τεθεί από τους επίσημους φορείς του ολλανδικού ποδοσφαίρου.
Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ρότερνταμ, μείωσε το ποσοστό των περικοπών στην κατώτερη κλίμακα των συμβολαίων (μέχρι 2,5%), ενώ ανέβασε τους αντίστοιχους αριθμούς των μειώσεων στους πλέον υψηλόμισθούς (έως 20%).
Η Φέγενορτ βάδισε στο δρόμο που χάραξαν τις τελευταίες 15 μέρες οι Αϊντχόφεν, Σπάρτα Ρότερνταμ, Χέρακλες, Χρόνιγκεν, Φένλο, Τβέντε, Τσβόλε, Ουτρέχτη και Χερενφέιν, οι οποίες πέτυχαν αντίστοιχες συμφωνίες για μειώσεις μισθών και συμβολαίων με τους δικούς τους παίκτες και προπονητές.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: