Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Φιλικός Αγώνας: Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Αναγέννηση Χαλκηδόνας (0-0)1-1. Δουλειά, δουλειά και... δουλειά

Ένα ενδιαφέρον αλλά μέτριο ποιοτικά φιλικό παιχνίδι, από δύο σε μεγάλο βαθμό «μεταλλαγμένες» ομάδες, διεξήχθη στο γήπεδο της Πέλλας. Πέλλα και Χαλκηδόνα με τα πόδια αρκετά «βαριά» και την υψηλή θερμοκρασία επιπλέον αντίπαλο, μοιράστηκαν γκολ και εντυπώσεις...
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 10λεπτο που ήταν πιο ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να «διαβάσουν» τους αντιπάλους τους και να πάρουν τον έλεγχο, η Πέλλα εμφανίστηκε πιο πιο πιεστική και πιο απαιτητική μέχρι και τις αρχές τουλάχιστον του δευτέρου ημιχρόνου όταν και προηγήθηκε στο σκορ, δημιουργώντας όμως περισσότερο καταστάσεις παρά καθαρές ευκαιρίες μπροστά στο τέρμα της Αναγέννησης, η οποία είχε τις λιγότερες δικές της καλές στιγμές. Στο τελευταίο ημίωρο με τις πολλές αλλαγές το παιχνίδι έγινε πιο άναρχο, με τους φιλοξενούμενους όμως πιο μεθοδικούς και φιλόδοξους να στέκονται καλύτερα και να φτάνουν στην ισοφάριση, σε μια από τις ελάχιστες φάσεις αυτού του διαστήματος και για τις δύο ομάδες.
Οι γηπεδούχοι έψαξαν τρόπους και δημιούργησαν αρκετές φάσεις, αλλά τις πιο πολλές ημιτελείς ή ατελείς στις περισσότερες των περιπτώσεων, ενώ ήταν εμφανές από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, τον «ψάξιμο» χαρακτήρα, προσώπων και θέσεων μέσα στο γήπεδο, πράγμα πολύ φυσιολογικό για μια αρχική ενδεκάδα και ομάδα με μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κατά τα 6/11, που υπό προϋποθέσεις μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, ίσως μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο. Η Πέλλα έχει προσθέσει εμπειρία και το πρώτο κέρδος αυτής της προσθήκης όπως φάνηκε σε μεγάλα διαστήματα του φιλικού αγώνα, ήταν ο περιορισμός επικίνδυνων φάσεων από την αντίπαλη ομάδα, μπροστά και γύρω από το τέρμα της.
Η Χαλκηδόνα πιο δεμένη και πολύ καλά οργανωμένη, έδειξε να έχει περισσότερη ομαδική ενέργεια, με πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα και με πολύ καλή κυκλοφορία, δυσκολεύοντας αρκετά την δημιουργία από την έτσι κι αλλιώς πιο ασύνδετη γηπεδούχο, ενώ και η ανάπτυξη της είχε προσανατολισμό και επιλογές, με υστέρηση όμως στις τελικές προσπάθειες. Η Χαλκηδόνα σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με την Πέλλα, πρόσθεσε νιάτα, ταλέντο και ενέργεια, κοντά σε 4-5 πιο έμπειρες επιλογές, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο που θα σταθεί με αξιοπρέπεια στο φετινό πρωτάθλημα.
Το γκολ της Πέλλας στο 52' ο Λιτοβολής με κοντινό πλασέ, μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και πάσα του Βουδούρη, ενώ το γκολ της ισοφάρισης για την Χαλκηδόνα ο Σιώπης στο 75' με προβολή, όταν προηγουμένως σε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι του Μπρατσούδη.
Για την Πέλλα πιο δραστήριοι οι Σιδέρης, Πλιόγκας Η., Γάκης, Βουδούρης, Λιτοβολής και Πλιόγκας Γ..
Διαιτητική τριπλέτα οι κ.κ. Δαργινίδης, Μπέττας και Μιχάλογλου.






Δεν υπάρχουν σχόλια: