Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Π.Α.Ο. Κουφαλίων - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (1-0)1-0. Δείγμα θετικό...

Σ' ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι στα γειτονικά Κουφάλια, ο ελλιπέστατος Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας γνώρισε φιλική ήττα από τον τοπικό κι αυτόν με την σειρά του ελλιπή Π.Α.Ο., αφήνοντας όμως πολύ θετικές εντυπώσεις.
Ο αγώνας κρίθηκε από ένα αυστηρό πέναλτι λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, που εκτέλεσε εύστοχα ο νεοαποκτηθείς Τσολακίδης. Καλός ρυθμός κατά διαστήματα για την εποχή, δυνατές μονομαχίες, ελάχιστες όμως οι μεγάλες φάσεις και ευκαιρίες, αφού οι δύο ομάδες είχαν πολύ καλή μεσοαμυντική λειτουργία, περιορίζοντας τους κινδύνους μπροστά από τα δύο τέρματα.
Το πλήρη έλεγχο αλλά με φλύαρη κατοχή και υπεροχή οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος, με συνέπεια και αλληλοκαλύψεις οι φιλοξενούμενοι, προσανατολισμένοι περισσότερο αμυντικά, κρατούσαν του επιθετικούς μακριά σχετικά εύκολα και ψύχραιμα, χωρίς να επιτρέπουν επικίνδυνες καταστάσεις στο τέρμα τους. Δύο καλά σουτ για τους Κουφαλιώτες στο πρώτο ημίχρονο, πολύ καλή αντίδραση από τον Καμπαλή και στις δύο περιπτώσεις. Η Πέλλα που έπαιξε με αντεπιθέσεις, δημιούργησε σ' αυτό το διάστημα τις καλές προϋποθέσεις να βγάλει επικίνδυνες επιθέσεις, αλλά όχι τις ευκαιρίες για να απειλήσει ουσιαστικά το τέρμα του Πατσογιώργου. Το πέναλτι-γκολ στο 42' για τους γηπεδούχους, διαμόρφωσε το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο με κάποιες αλλαγές από το πάγκο, η Πέλλα εμφανίστηκε πιο φιλόδοξη και πιο απαιτητική, ήταν καλύτερη στο γήπεδο μέχρι το 75', δεν ευτύχησε όμως να σκοράρει στις φάσεις και τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν για να φτάσει στην ισοφάριση, με κορυφαία αυτή του Ρέκου στο 65' μέσα από την μικρή περιοχή, που απέφυγε και τον Πατσογιώργο, πριν τον προλάβει ο Μπουγαΐδης την τελευταία στιγμή και διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Σουτ με καλές προϋποθέσεις από τους Πρέτσι, Ρέκο και Γάκη, ή βρήκαν κατά σύμπτωση σε σώματα αμυντικών και εξοστρακίστηκαν ή έφτασαν με ασφάλεια στα χέρια του Πατσογιώργου. Το τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι ξαναπήραν την πρωτοβουλία, προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με σέντρες από φάουλ και κόρνερ, αλλά η καλοστημένη αμυντική γραμμή της Πέλλας ήταν πανταχού παρούσα και στην μία και μοναδική πολύ καλή ευκαιρία που δημιούργησε στο δεύτερο ο Π.Α.Ο. Κουφαλίων στο 85', στην κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ο νεαρός Μπρατσούδης αντέδρασε σωστά και με εξαιρετική επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ. Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τελικό σφύριγμα, δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο και το 1-0 που διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος, έμελλε να είναι είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.
Η Πέλλα απόλυτα προσαρμοσμένη στις συνθήκες του αγώνα και ανταγωνιστική παρά τις σημαντικές ελλείψεις, έδειξε πολύ θετικά δείγματα γραφής απέναντι σε μια πιο ισχυρή, πιο πλήρη και πολύ πιο έτοιμη ομάδα, τόσο στο πρώτο μέρος με την άριστη μεσοαμυντική εικόνα της, όσο και στο δεύτερο που διεκδίκησε πιο φιλόδοξα το θετικό αποτέλεσμα. Ο Π.Α.Ο. Κουφαλίων με κάποιες απουσίες κι αυτός, λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, έδειξε αδυναμίες, αλλά ο κ. Τσιτενίδης έχει το βάθος, τις λύσεις και τις προϋποθέσεις να παρουσιάσει μια ομάδα σαφώς πιο βελτιωμένη με την πάροδο του χρόνου στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.
Για την Πέλλα ξεκίνησαν οι Καμπαλής (τραυματίσθηκε και αποχώρησε στο 35'), Γάκης, Σιδέρης, Πλιόγκας Η., Πρέτσι, Λιτοβολής, Τανταλίδης, Καμπούρης, Πλιόγκας Γ., Σταυρακάκης, Ρέκος, ενώ αγωνίστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα και οι Μπρατσούδης Χ., Καραμούζας, Κιοσελάκης, Λαμπρούδης, Στάγκος, Κωνσταντινίδης, Αλευρούδης Μ.. Για διάφορους λόγους δεν ήταν στην διάθεση του Γιάννη Χαρπίδη οι Καρατζιάς, Λυσίτσας, Σαμαράς, Βογιατζής, Μπρατσούδης Τ., Βουδούρης, Κατσαμακτσής, Αλευρούδης Κ., Αλμπάνης.
Για τον ΠΑΟ Κουφαλίων ξεκίνησαν οι Πατσογιώργος, Τσεβρετζής, Λαζαρίδης, Γάκης, Μπουγαϊδης, Αντωνιάδης Π., Κωτούλας, Κοτσαρίδης, Τσολακίδης, Αντωνιάδης Στ., Στεφανίδης ενώ έπαιξαν και οι Χατζηλιάδης, Ακριτίδης, Φώτης, Καρατσινίδης, Λιόνης και δυο νεαροί υπό δοκιμή. Έλειψαν για διάφορους λόγους για την ομάδα του Ανέστη Τσιτενίδη οι Κοντσίδης, Τζόκιτς, Βελλίνης και Κύρου.
 







Δεν υπάρχουν σχόλια: