Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Πέλλας

Ο Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. στην αυλή του Δ.Σ Πέλλας. 
Οι μαθητές θα προσέλθουν με μάσκα, έγκαιρα, ως εξής: από την κεντρική πόρτα οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄, από την κάτω πόρτα των αυτοκινήτων και οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄. Όλοι οι μαθητές θα τακτοποιηθούν σε ορισμένες θέσεις της αυλής ανά τάξη, με ευθύνη των εκπαιδευτικών του σχολείου. 
Λόγω των έκτακτων τοπικών μέτρων που εφαρμόζονται στο νομό μας εξαιτίας της μεγάλης διασποράς του ιού covid-19 δεν επιτρέπεται να παραβρίσκονται οι γονείς στην αυλή του σχολείου. 
Μετά το πέρας του Αγιασμού, θα δοθούν γενικές οδηγίες στους μαθητές για θέματα που αφορούν τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού covid-19 και τη σωστή χρήση μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 
Στο τέλος, οι γονείς και κηδεμόνες, με μάσκα θα παραλάβουν τα παιδιά τους κατά τον ίδιο τρόπο τηρώντας τα μέτρα απόστασης και αποφεύγοντας το συνωστισμό. 
Εμείς με τη θετική στάση μας θα δώσουμε το παράδειγμα στα παιδιά μας. Το σχολείο μας έχει πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών και των γονέων. Η ασφαλής απόσταση, η αποφυγή συνωστισμού, ο σωστός αερισμός, η συχνή απολύμανση και η ορθή χρήση μάσκας έχουν θεμελιώδη σημασία προκειμένου να προληφθεί κατά το δυνατόν η διασπορά του ιού στο χώρο του σχολείου μας. Μαθαίνουμε να κρατάμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκα για να μένουμε ασφαλείς και στο σχολείο. 
Φορώ μάσκα για εσένα 
Φοράς μάσκα για εμένα. 
Με τις ευχές για καλή σχολική χρονιά με ΥΓΕΙΑ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ 

  Η διευθύντρια                              Οι εκπαιδευτικοί
                                         Αναστασία Χανού

Δεν υπάρχουν σχόλια: