Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

ΜέΡΑ25: «Οι μικρομεσαίοι καταποντίζονται, ενώ η κυβέρνηση ενισχύει τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις» - Πρόταση τριών μέτρων κατά της πανδημίας

Επίθεση στην κυβέρνηση για την απουσία ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία, έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.
Επικαλούμενος έρευνα του ΕΒΕΑ, σύμφωνα με την οποία 8 στις 10 επιχειρήσεις έχουν μειωμένο τζίρο και το 65% κρίνει ως ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης, θεωρώντας πως δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς, σημειώνει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις «καταποντίζονται (...) ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται για περαιτέρω περιοριστικά μέτρα που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τη δραστηριότητά τους».
Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, υποστηρίζει ο Μιχάλης Κριθαρίδης, «που βρισκόταν διαχρονικά στο στόχαστρο της τρόικας και της ολιγαρχίας δίχως σύνορα, βρίσκεται μετά και τις επιπτώσεις της πανδημίας σε εξαιρετικά δεινή οικονομική κατάσταση».
Το μέλλον, προσθέτει, «δυστυχώς προδιαγράφεται δυσοίωνο, με μία κυβέρνηση που πολύ εύκολα επιβάλλει περιοριστικά μέτρα, αλλά εξαιρετικά δύσκολα στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Ενώ τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, όταν φροντίζει κιόλας να στηριχθούν μόνο συγκεκριμένες και μεγάλες επιχειρήσεις της ολιγαρχίας. Την καλούμε έστω και τώρα να αλλάξει ρότα».
Τρία μέτρα κατά της πανδημίας προτείνει το ΜέΡΑ25 στον πρωθυπουργό
Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα, μετά το νέο τριπλό ρεκόρ κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνώσεων, το ΜέΡΑ25 προτείνει τη λήψη τριών συγκεκριμένων μέτρων για να είναι αποτελεσματική η διαχείριση της πανδημίας.
Στην ανακοίνωσή του, που απευθύνεται προσωπικά στον πρωθυπουργό, το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ότι αν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα, τότε, «θα καταλήξετε απλός συνεργός στην υπονόμευση της δημόσιας υγείας».
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η επιστημονική επιτροπή έχει προτείνει μεταξύ άλλων την επιβολή lockdown 30 ημερών, το κλείσιμο γυμνασίων και λυκείων και άλλα μέτρα, μετά το τριπλό ημερήσιο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνώσεων.
Τα μέτρα που προτείνει το ΜέΡΑ25 στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι τα εξής:
  1. Καθιέρωση πραγματικά δημόσιου συστήματος μαζικών τεστ, με σκοπό να ελέγχεται δωρεάν όλος ο πληθυσμός (όπως στη Γερμανία, την Κίνα, την Ν. Κορέα και τώρα τη Σλοβακία)
  2. Άμεση πρόσληψη 7.000 μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ
  3. Άμεση επίταξη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των ιδιωτικών κλινικών και ενσωμάτωσή τους, για όσο κρατά η πανδημία, στο ΕΣΥ (χωρίς βέβαια τις σκανδαλώδεις αποζημιώσεις που καταβάλει το κράτος σήμερα).
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα μέτρα αυτά, τα είχε προτείνει το ΜέΡΑ25 και στην πρώτη φάση της πανδημίας.
Ζητά να περιληφθούν τώρα στις αυριανές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, καθώς όπως επισημαίνει «αποτύχατε παταγωδώς και στα τρία, με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να είναι ήδη σε καραντίνα και η Αθήνα ένα βήμα πριν. Αν δεν προχωρήσετε στα τρία αυτά βασικά μέτρα, έστω και τώρα, η νέα καραντίνα θα αποτύχει όπως η προηγούμενη».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: