Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση αποκλείει περίπου 440.000 εγγεγραμμένους μακροχρόνια άνεργους από την έκτακτη επιδότηση των 400 ευρώ

«Η κυβέρνηση οφείλει, επίσης, να εξετάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για παροχή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία (400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, 200 ευρώ για κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και 100 ευρώ για κάθε παιδί)».
Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου  του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνου Σκουρλέτη:
Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, όπου η υγειονομική ανασφάλεια κυριαρχεί και η οικονομική πίεση παίρνει πολύ σοβαρές διαστάσεις για τα περισσότερα νοικοκυριά, η κυβέρνηση αποκλείει περίπου 440.000 εγγεγραμμένους μακροχρόνια άνεργους από την έκτακτη επιδότηση των 400 ευρώ που εξήγγειλε.
Με αυτή την απόφαση φαίνεται να αδιαφορεί για:
  • την απώλεια 1,3 δισ. ευρώ από το εργατικό εισόδημα κατά το διάστημα της πρώτης καραντίνας
  • την μείωση κατά 4 δισ. ευρώ του διαθέσιμου εισοδήματος του συνόλου των νοικοκυριών, τους τελευταίους μήνες
  • την μέση μείωση των μισθών κατά 10%
  • την αμοιβή μόλις 200 ευρώ για το 12% των εργαζομένων
Αδιαφορεί και για τις δυσμενέστερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί συνολικά στην οικονομία, με αποτέλεσμα να πλήττονται με πολλούς τρόπους οι οικογένειες που στηρίζουν τους μακροχρόνια άνεργους.
Η απόφαση αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα. Να επιδοτηθούν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, χωρίς αποκλεισμούς. Κανείς δεν παραμένει στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ χωρίς να έχει ανάγκη.
Η κυβέρνηση οφείλει, επίσης, να εξετάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για παροχή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία (400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, 200 ευρώ για κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και 100 ευρώ για κάθε παιδί).
 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: