Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Παρουσιάστηκε η Ολιστική Μελέτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο – Τα κυριότερα σημεία της

Έπειτα από πρόσκληση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσιάστηκαν στους ποδοσφαιρικούς φορείς της χώρας μας τα κυριότερα σημεία της Ολιστικής Μελέτης για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο. 
Η Ολιστική Μελέτη είναι απόρροια της Διακήρυξης Προθέσεων, που συνυπέγραψαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της UEFA, Aleksander Ceferin και ο Αντιπρόεδρος της FIFA, Greg Clarke στις 25 Φεβρουαρίου 2020. Την παρουσίαση από πλευράς UEFA έκανε ο Luca Nicola, Head of National Governance and Global Institutions και συμμετείχαν οι Μάριος Γεωργίου, UEFA National Associations Manager και Petr Fousek, FIFA & UEFA Independent Expert στην ΕΠΟ. 
Προσκεκλημένοι ήταν από πλευράς ΕΠΟ ο πρόεδρος Ευάγγελος Γραμμένος, ο αναπληρωτής πρόεδρος Νίκος Βακάλης και ο αντιπρόεδρος Αστέριος Αντωνίου. Από πλευράς Super League 1 o πρόεδρος Λεωνίδας Μπουτσικάρης και εκπρόσωποι από κάθε μία εκ των 14 ΠΑΕ – μελών της, από πλευράς Super League 2 ο πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος και εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής. 
Μεταξύ άλλων αναφέρονται στη μελέτη τα εξής σημαντικά όσον αφορά τις ΕΠΣ και το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο: 
➜Κώδικας Καλής Διακυβέρνησης για το Περιφερειακό Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο εκπονημένος από ΕΠΟ.
➜Ακύρωση συνδρομών των διαιτητών στις ΕΠΣ (απόφαση ΚΕΔ).
Ταμείο Υποστήριξης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου από ΕΠΟ-Κυβέρνηση.
Επισυνάπτονται ενημερωτικό σημείωμα με τα κυριότερα σημεία της Ολιστικής Μελέτης, καθώς και η εναρκτήρια ομιλία στην τηλεδιάσκεψη του κ. Αυγενάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: