Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Έχει αγώνα σἠμερα;

Υπό φυσιολογικές συνθήκες σήμερα θα είχαμε την πρώτη ημέρα διεξαγωγής της 2ης αγωνιστικής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Πέλλας. Οι συνθήκες όμως δεν είναι «φυσιολογικές» και το 2ο Lockdown ήρθε να δώσει ακόμη ένα ισχυρό χτύπημα στο ερασιτεχνικό αθλητισμό και σε ότι μας αφορά άμεσα, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αβεβαιότητα, ανασφάλεια, θυμός και προβληματισμός στους  συλλόγους, χωρίς να υπάρχει ένα μακρόπνοο σχέδιο, ένα Plan B βρε αδερφέ (με τις ανεπίσημες πληροφορίες να θέλουν την πιθανή επανέναρξη με το νέο έτος), για κάτι που φαινόταν σχεδόν σε όλους απόλυτα αναμενόμενο και δεδομένο, πόσο δε μάλλον στους ειδικούς και τους αρμόδιους, που δυστυχώς τυγχάνει να είναι σήμερα και οι διαχειριστές της όλης κατάστασης!
Αρμόδια και υπεύθυνη για τα δικά μας πρωταθλήματα, είναι και η ΕΠΣ Πέλλας, ή καλύτερα αποκλειστικά η ΕΠΣ Πέλλας, αλλά αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, αφού δεν έχει μπει ούτε καν στον κόπο απλά να ενημερώσει τα σωματεία-μέλη της ως ώφειλε, για τη νέα «καραντίνα» και την διακοπή όλων των αθλητικών επίσημων και ανεπίσημων δραστηριοτήτων μέχρι το τέλος Νοέμβρη, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση. Μάλλον για την Ένωση τα «ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται»... Τα σωματεία-μέλη, κι εδώ είναι το παράδοξο, πρέπει να αντλούν απ' αλλού την επίσημη ενημέρωση και πληροφόρησή τους και όχι από την καθ' ύλην αρμόδια και διοργανώτρια των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου τους! Στην επίσημη ιστοσελίδα της παραμένει "καρφιτσωμένη" εδώ και μέρες, μόνο η προηγούμενη αναβολή-αναστολή των πρωταθλημάτων για ένα συγκεκριμένο ΣΚ, χωρίς καμία νεώτερη ενημέρωση για τις νέες αναστολές, απαγορεύσεις και περιορισμούς για το τρέχον, το επόμενο και τα μεθεπόμενα μέχρις νεωτέρας! Τι σχεδιασμό, προγραμματισμό και πρόβλεψη μπορεί να περιμένει κανείς για την αβέβαιη και απρόβλεπτη συνέχεια, όταν δεν υπάρχει πρόνοια ενημέρωσης για τα βέβαια και τετελεσμένα...
Στα χνάρια της κυβέρνησης βαδίζουν όπως φαίνεται όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, με έναν εφησυχασμό, μια αφασία, που κανείς δεν γνωρίζει από προκύπτουν και από που απορρέουν, με την γνωστή τακτική του «ότι βρέξει ας κατεβάσει» και «βλέποντας και κάνοντας»... Καμία διαβούλευση, καμία επαφή ούτε με την κοινωνία, ούτε πολύ περισσότερο με τα σωματεία, για προτάσεις ή λύσεις... Ένα κυβερνητικό «επιτελικό βέρτιγκο», με το βλέμμα, την πρόνοια και το ενδιαφέρον μόνο προς τα «πάνω» (superleague 1 και Under-19) και σε καμία περίπτωση προς τα «κάτω», εκεί που στηρίζεται όλο το αθλητικό και ποδοσφαιρικό «οικοδόμημα»... Με τη μόνη αλλά πολύ σημαντική διαφορά, ότι αυτή η προχειρότητα και η ελαφρότητα, οι αποφάσεις και η αναποφασιστικότητάς τους, οι δράσεις και η αδράνειά τους, δεν αφορούν μόνο τις δικές τους ζωές και δραστηριότητες, αλλά αφορούν τις δραστηριότητες και τις ζωές όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: