Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Τσίπρας: Εθνική πολιτική για την Υγεία, με υπουργό την Αθηνά Λινού

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, τονίζοντας πως «δείχνει να μην έχει συναίσθηση ποια χώρα κυβερνάει» και επισημαίνοντας δηκτικά: «Αυτή η χώρα έχει 11 εκατ. ευθύνες ατομικές. Μόνο ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει ακόμα και αυτή την ώρα το σθένος να παραδεχθεί ό,τι παραδέχθηκε ο υπουργός του,  Άδωνις Γεωργιάδης. Ότι, δηλαδή, το άνοιγμα του τουρισμού και της οικονομίας το καλοκαίρι χωρίς όρους οδήγησαν στην έκρηξη των κρουσμάτων. «Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι "νικήσαμε τον κορωνοϊό" και κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη;», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Προσπαθήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά πάνω στην κρίση της υγείας και τον ανθρώπινο πόνο κι έρχεστε σήμερα και λέτε τα ίδια, ότι δεν κάνατε σχεδόν κανένα λάθος, ότι φταίνε οι νέοι άνθρωποι», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «χιλιάδες άνθρωποι παστώνονται σαν τις σαρδέλες στα ΜΜΜ, ακυρώσατε διαγωνισμούς για 750 λεωφορεία που εμείς είχαμε αφήσει και δεν προχωρήσατε».
«Καμία ευθύνη για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καμία ευθύνη για τον αριθμό μαθητών στις τάξεις που νομοθετήσατε για την αύξησή τους στα δημοτικά εν μέσω πανδημίας; Στους εργασιακούς χώρους με εκατοντάδες κρούσματα, εκεί δεν υπήρχε θέμα;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Νομίζω κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχετε επίγνωση του πώς ζει η πλειονότητα των πολιτών στη χώρα μας. Η πλειονότητα των νέων ανθρώπων είναι στην ανεργία, στην ανασφάλεια, δεν έχει εργασία, δεν έχει προοπτική».
«Αυτοανακηρυχθήκατε ως Μεσσίας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα δεν συναισθάνεται την κρισιμότητα ούτε αντιλαμβάνεται την πίεση που δέχεται η μέση ελληνική οικογένεια.
Πρόταση να αναλάβει η Αθηνά Λινού το υπουργείο Υγείας
Απευθυνόμενος προς τον Β. Κικίλια, που διαμαρτυρόταν από τη θέση του στα υπουργικά έδρανα, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως «δεν είναι προσωπικό το ζήτημα με εσάς, κ. Κικίλια, η κατάσταση σας ξεπέρασε». Επανέλαβε δε, στη συνέχεια, την πρότασή του για ορισμό υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής, προτείνοντας μάλιστα την καθηγήτρια ιατρικής Αθηνά Λινού.
«Φέρτε τη σύμβαση με τη Cisco στη Βουλή»
Ιδιαίτερη αναφορά στο φιάσκο με την τηλεκπαίδευση έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι επέλεξε να κάνει σύμβαση με μια μόνο εταιρεία, και καλώντας τη να καταθέσει, επιτέλους, τη σχετική σύμβαση στη Βουλή, «να δούμε τι υπογράψατε».
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: