Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για το «κοινωνικό μέρισμα» Μητσοτάκη-Σταϊκούρα

«Το μόνο καινούργιο ήταν το μέτρο για όσους λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, και μόνο για τον Δεκέμβριο, δηλαδή περίπου 50 εκατ. ευρώ μόλις, όταν το κοινωνικό μέρισμα του 2016, του 2017, του 2018 -και μάλιστα υπό συνθήκες μνημονιακές- ξεπερνούσε τα 700 εκατ. ευρώ.
Διαφημίζουν, δηλαδή, ένα βοήθημα που δεν είναι ούτε το 1/15 από αυτό που δινόταν, είναι αστειότητα και κοροϊδία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Παράταση της οικονομικής καραντίνας για χιλιάδες νέους, μακροχρόνια ανέργους, εν αναμονή συνταξιούχους και ευάλωτα νοικοκυριά κήρυξε η κυβέρνηση», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής. Αναφορικά με τους εν αναμονή συνταξιούχους που έχουν διαδοχική ασφάλιση (η πλειονότητα των 185.000 ασφαλισμένων που βρίσκονται στην «ουρά» του ΕΦΚΑ) δεν λαμβάνουν ούτε προσωρινή και θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς εισόδημα, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ. «Τα μόνα «ωφελημένα» είναι 256.562 νοικοκυριά που θα λάβουν επιπλέον οικονομική ενίσχυση από 200 έως 400 ευρώ (τετραμελής οικογένεια με δύο ανήλικα). Και αυτά υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι το προηγούμενο εξάμηνο δεν έκαναν μερικά μεροκάματα για να ενισχύσουν την οικογένειά τους. Αυτό το ποσό θα αφαιρεθεί…», υπογραμμίζει.
Όπως απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας τα προηγούμενα χρόνια δίνονταν ως κοινωνικό μέρισμα το μεγαλύτερο ποσό που προέκυπτε από το πρωτογενές πλεόνασμα. Δηλαδή όταν υπήρχε θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. «Φέτος λόγω της πανδημίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει πρωτογένες πλεόνασμα, καθώς η κυβέρνηση υλοποιεί προγράμματα στήριξης»…
 
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: