Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Τοπικά πρωταθλήματα: Από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνα!

Πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη (μεταξύ αυτών και δημοσίευμα του insport.gr με πηγές κι από την ΕΠΣ Μακεδονίας) κυρίως η Γ’ Εθνική, αλλά πιθανότατα και τα Τοπικά Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου,  θα ξανακάνουν σέντρα στις
16 Ιανουαρίου (του 2021 πλέον)…
Αυτό σημαίνει ότι δεν διαφαίνεται άμεση επιστροφή του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ούτε μετά το καθορισμένο τέλος του τωρινού 2ου ολικού lockdown της χώρας (30 Νοεμβρίου).
Με αφορμή κι αυτό το δημοσίευμα,  η εφ. «Πατρίς», ζήτησε την γνώμη του προέδρου της ΕΠΣ Ηλείας και  γιατρού κ. Άρη Κουλούρη.
κ. πρόεδρε αυτή την ώρα μπορεί να γίνει μια πρόβλεψη για το πότε θα επιστρέψουμε στα γήπεδα;
«Έχω την αίσθηση  ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα  για να προβλέψουμε, το πότε θα  είναι η επάνοδος των ομάδων στα γήπεδα. Προς το παρόν θα πρέπει να διαχειριστούμε αυτή τη νεα  κατάσταση με τον δεύτερο κύκλο της  πανδημίας και τη δεύτερη καραντίνα που ήδη βιώνουμε»!
κ. πρόεδρε όμως οι ομάδες αγωνιούν, και αυτή τη φορά ακόμα περισσότερο από την πρώτη καραντίνα, τι  θα τους λέγατε;
«Επιδίωξη  τόσο εμένα, όσο και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. της  Ένωσης  Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας, είναι  να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, όποτε και αν αυτά ξεκινήσουν!  Αυτό σημαίνει  πρακτικά, ότι  έστω και αν χρειαστεί  να παίξουμε έως τον μήνα Αύγουστο, θα γινει και αυτό»!
Αν  κ. πρόεδρε τα πρωταθλήματα επαναρχίσουν τελικά το Μάρτιο όπως λένε (άλλες) φήμες, θα υπάρχουν  ημερομηνίες για να ολοκληρωθούν αυτά;
«Μιλώντας υποθετικά  και απαντώντας στο ερώτημά σας, ότι π.χ. να δοθεί από την ΕΠΟ η εντολή στις  Ενώσεις να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα στις αρχές Μαρτίου, τότε εμείς θα δώσουμε στις ομάδες ένα 15νθήμερο προσαρμογής, και θα ξεκινήσουμε τα πρωταθλήματα κατόπιν! Αν αναλογιστούμε ότι στην Α1 κατηγορία που είναι και το μεγαλύτερο σε διάρκεια πρωτάθλημα  της ΕΠΣΗ, και  υπολείπονται ακόμα  24 αγωνιστικές, θεωρώ ότι έως τα μέσα Αυγούστου, παίζοντας κάθε Κυριακή και κάποιες Τετάρτες, θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα! Όσο για τα άλλα, δηλ. την Α' και τη Β' κατηγορία, είναι μικρότερης  διάρκειας, και  δεν θα έχουμε τόσο πρόβλημα χρόνου»!
Πως  θα βλέπατε εσείς από  τη μεριά σας, το ενδεχόμενο  να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα τον Μάρτιο τελικά;
«Αν είναι να έχει ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση με τον κορωνοϊό, και μάλιστα  να επιτραπεί και  η προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα, τότε ακόμα  καλύτερα! Δεν  θα έλεγα όχι σε αυτό το υποθετικό ερώτημα!  Καθώς  ο φίλαθλος κόσμος της Ηλείας  και όχι μόνο, αγωνιά για να δει και πάλι ποδόσφαιρο  μας  και του λείπει,  ενώ και οι ομάδες θα έχουν  οικονομικό όφελος, καθώς οι παράγοντές τους,  οι περισσότεροι εκ των  οποίων πλήττονται από τη νέα καραντίνα, δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν και πάλι το βάρος, ιδίως δε αν η πολιτεία δεν στηρίξει τα ερασιτεχνικά σωματεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: