Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Με τον αλγόριθμο «βλέποντας και κάνοντας»...

Από τις ειδήσεις μόνο των τελευταίων ημερών:
👉Οι νεκροί από την πανδημία έχουν ξεπεράσει τους 5.000 (κανονικά αυτό από μόνο του τα λέει όλα) Μετά από 2 μήνες καραντίνας συνεχίζουν να πεθαίνουν σχεδόν 50 άνθρωποι την ημέρα, αριθμός που βρίσκεται στην τελευταία σειρά της τελευταίας παραγράφου των ανακοινώσεων του ΕΟΔΥ. Ας μην κάνουμε μακάβριες αναγωγές με τους αριθμούς…
👉Η κυβέρνηση τον Οκτώβριο αγνόησε τις εισηγήσεις των ειδικών για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη, για να μην χαλάσει το μικροπολιτικό της παιχνίδι με την Ιεραρχία, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα ντόμινο θανάτου. Ο Πρωθυπουργός υποστήριζε ακριβώς το αντίθετο, ο υπουργός του τον άδειασε και η Δικαιοσύνη –επιτέλους- ερευνά γιατί φτάσαμε να ανοίγουμε ομαδικούς τάφους.
👉Στα Θεοφάνεια, η Εκκλησία ανακοίνωσε ότι έχει «γραμμένη κανονικά» την κυβέρνηση και δημιούργησε νέους υγειονομικούς κινδύνους και συνωστισμό, πανηγυρίζοντας μάλιστα ότι έχει μεγαλύτερη πολιτειακή βαρύτητα από την πολιτική εξουσία. Αυτό είναι το καλό σενάριο καθώς κατά μία πληροφορία η «ανυπακοή» ήταν ο προσυμφωνημένος τρόπος για να συσκοτιστούν οι ποινικές ευθύνες της εγκληματικής συμπεριφοράς όλων.
👉Η Αστυνομία που στις 17/11, στις 6/12 και όποτε είχε κέφια, έδερνε κόσμο που κυκλοφορούσε νόμιμα, στις 6/1 έκανε τον τροχονόμο με όσους συνωστίστηκαν παράνομα. Την ίδια μέρα βεβαίωσε 1.411 παραβάσεις και πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων παντού στη χώρα πλην των εκκλησιών, όπου παραβιάστηκαν τα μέτρα κατά συρροή. Στην Ελλάδα οι αστυνομικοί έλεγχοι είναι δεκαπλάσιοι σε αριθμό από τον αριθμό των τεστ για τον κοροναϊό, κάθε μέρα.
👉Υπουργός Υγείας και Πρωθυπουργός έκαναν πλειοδοσία στα εκατομμύρια των εμβολίων που θα παραλάμβανει η χώρα με –κλεμμένα- σχεδιαγράμματα από ψυγεία, για το χολιγουντιανό σχέδιο. Τελικά όταν ήρθε η ώρα των εμβολίων, πρώτα έστειλαν 4.000 αστυνομικούς να παραλάβουν δύο κούτες, στη συνέχεια διαγκωνίστηκαν κομματάρχες, υπουργοί και παρατρεχάμενοι για να πάρουν τη θέση των υγειονομικών (και μάλλον συνεχίζουν) αλλά τελικά από τα 2.000.000 εμβόλια που διαφήμιζαν μόνο για το Δεκέμβριο, τελικά πανηγυρίζουν για τους …σχεδόν 35.000 σχεδόν εμβολιασμούς στις 10 Γενάρη. Η Ελλάδα αποκαλύφθηκε ότι παίρνει λιγότερα εμβόλια από όσα της αναλογούν σε επίπεδο Ε.Ε. ενώ ο πρωθυπουργός τώρα δηλώνει «όποιος βιάζεται σκοντάφτει»… Αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν σατυρικό σχόλιο σε βάρος του αλλά τελικά το είπε ο ίδιος ανερυθρίαστα.
👉Μετά από δύο εβδομάδες με 10 διαφορετικές δηλώσεις, εξαγγελίες, εισηγήσεις και αφού ο Πρωθυπουργός υποκατέστησε τους επιστήμονες και προκατέλαβε τις αποφάσεις τους, πριν συνεδριάσουν, τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αφού όμως οι συνθήκες είναι εμφανώς ακατάλληλες και η απόφαση εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες, αποφάσισαν να κάνουν μάθημα μήνα Ιανουάριο με… ανοιχτά παράθυρα ! Η κυβέρνηση ισχυρίζετα ιότι ακολουθεί το «σουηδικό μοντέλο», (διέσχισε όλη την Ευρώπη και ανακάλυψε το σουηδικό μοντέλο όπου φοιτούν 14 μαθητές ανά τάξη) δεν έχει καταφέρει ακόμη να μοιράσει ούτε μια κανονική μάσκα παρά μόνο το παγουρίνο-ανέκδοτο της Κεραμέως.
👉Η κυβέρνηση αναγκάζεται πλέον να παραδεχτεί την επιστημονική και πολιτική διαπίστωση ότι 4 στους 5 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην πανδημία, δεν μπήκαν ποτέ σε ΜΕΘ. Πέρα από τις ποινικές και πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης που εξήγγειλε μερικές χιλιάδες κλίνες που υπήρξαν μόνο στα γραφικά των Δελτίων Ειδήσεων, ο αρμόδιος υφυπουργός ισχυρίζεται τώρα ότι είναι ευθύνη των γιατρών να διαλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει…
👉Μετά από δύο μήνες καραντίνας και παλινωδίας με τις εμπνεύσεις του click away και των ακατάληπτων μέτρων «άνοιξε-κλείσε», η κυβέρνηση συνεχίζει να αλλάζει άποψη κάθε εβδομάδα, αναβάλει διαρκώς το άνοιγμα της αγοράς αφού δεν έχει σχέδιο και έχει διαλύσει ολοκληρωτικά την οικονομία της χώρας και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
👉Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην ΕΕ στην αντίδρασή του συστήματος υγείας στην πανδημία, πρώτη για μεγάλο διάστημα στην κατανομή θανάτων ανά πληθυσμό, τελευταία στο ποσοστό εμβολιασμών, τελευταία στα μέτρα ανακούφισης κοινωνίας και οικονομίας, πρώτη στις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, πρώτη στην υπονόμευση της δημοκρατίας και τους κράτους δικαίου με πρόσχημα την πανδημία. Ούτε με τα γραφικά του ΣΚΑΙ, δεν μπορεί να παρουσιαστεί αυτό…
👉Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος μια εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων δεν έχει απαντήσει ακόμη για την κυβέρνηση που εκπροσωπεί αλλά απευθύνει… ερωτήσεις προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αυτά συμβαίνουν μόνο τις τελευταίες μέρες και δεν χρειάζεται να ανατρέξει κανείς  στις φανφάρες της άνοιξης, στα ρομαντικά δειλινά του Ιούνη και τις υπόλοιπες επικοινωνιακές ανακαλύψεις περί φοβερών αλγορίθμων. Η κυβέρνηση κινείται διαρκώς με τον  αλγόριθμο «βλέποντας και κάνοντας» ενώ οι ευθύνες βαραίνουν τους πάντες σε αυτή τη χώρα εκτός από αυτούς που κυβερνάνε.
Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η εξαπάτηση της κοινωνίας, παρά τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας και την επική προπαγάνδα, κάποια στιγμή θα «σκάσει»,  ειδικά όταν η φτώχεια θα χτυπήσει την πόρτα των νοικοκυριών. Η ΝΔ «τρέχει» για να προλάβει τη φθορά με εκλογές αλλά παρά τη μεγάλη τύχη της, το πρόβλημα είναι πως πρόκειται για μια μνημειωδώς ανίκανη κυβέρνηση.
 
Γιάννης Σιδηρόπουλος
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: