Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Σαν σε Πολιτεία της Αμερικής…

Η ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν καλύφθηκε από τα ΜΜΕ πολλών χωρών. Λογικό από τη στιγμή που οι ΗΠΑ (όποια θέση κι αν έχει κανείς για δράση τους σε ολόκληρο τον κόσμο) αποτελούν μια ισχυρή χώρα του καπιταλιστικού κόσμου.  Αυτό έχει διαφορά από τον «πανηγυρικό» τρόπο κάλυψης που έγινε στη χώρα μας, από τη δημόσια τηλεόραση και από συγκεκριμένους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Πέρα όμως από τα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης υπάρχει η συμπεριφορά της Ελλάδας ως κράτος, στο επίπεδο των θεσμών και μάλιστα του υψηλότερου εξ’ αυτών. Δηλαδή της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Εξηγούμαστε: Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να εξισώνει τη θέση της με εκείνη ενός πρέσβη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, με αφορμή την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου.
Η πρόεδρος της Δημοκρατίας (της Ελλάδας και όχι κάποιας Πολιτείας των ΗΠΑ), καλεσμένη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, έκανε και ομιλία, που, λίγο απείχε από εκείνο το αμίμητο «Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ»… Η εκδήλωση της αμερικανικής πρεσβείας έγινε στην Αρχαία Αγορά και ήταν στο πλαίσιο της καμπάνιας «ΗΠΑ & Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 χρόνια φιλίας».
Η πρόεδρος της Δημοκρατίας (της Ελλάδας και όχι κάποιας Πολιτείας των ΗΠΑ), που παρακολουθούσε επί ένα δεκάλεπτο τον Αμερικανό Πρέσβη να βγάζει «δεκάρικο» για την τάχα μου «Αμερικανική Δημοκρατία», στη δική της ομιλία δεν παρέλειψε να παρουσιάσει μια εξιδανικευμένη εικόνα της Αμερικής και των σχέσεων της με την χώρα μας: «Eύχομαι η θητεία του προέδρου Mπάιντεν να συμβάλει καθοριστικά στην επούλωση των τραυμάτων που επέφερε η 6η Ιανουαρίου στους αμερικανικούς θεσμούς. Η δημοκρατία στην Αμερική έχει γερά θεμέλια που ανάγονται στις ένδοξες μέρες της γέννησης του αμερικανικού έθνους», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων. Αναφέρθηκε στην «πίστη στην αξία και τα ιδανικά της δημοκρατίας» που «μοιράζονται οι λαοί μας».
Ακολουθεί η ανάρτηση του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ. Όλα αυτά επαναλαμβάνουμε εδώ στην Ελλάδα, που δεν είναι επισήμως τουλάχιστον μία από τις πολιτείες των ΗΠΑ.
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: