Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Το «τσίρκο» για τη μίζα ενός ατζέντη

Ο Ερλινγκ Μπράουτ Χόλαντ δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής. Ενας υπερφυσικός μπέμπης 20 χρόνων, με σωματοδομή τάνκερ αλλά ταχύτητα σπρίντερ, με δύναμη, τεχνική και σκανδιναβική εργασιακή πειθαρχία. Κάνει το ποδόσφαιρο να μοιάζει απλό και τόσο αποτελεσματικό.
Οπως συμβαίνει πάντα με την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων, όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη ενδιαφέρεται για την απόκτησή του. Ακόμα και σε εποχή πανδημίας με τα γήπεδα κλειστά και τους συλλόγους χρεωμένους.
Σε τέτοιες συνθήκες, αναλαμβάνουν δράση οι ατζέντηδες, για να εντοπίσουν πού υπάρχει «πετρέλαιο» και να το αντλήσουν μέχρι τελευταίας σταγόνας. Και ο Χόλαντ έχει έναν τετραπέρατο -κατά πολλούς και αδίστακτο- μάνατζερ, τον Μίνο Ραϊόλα. Εκμεταλλευόμενος ο Ελβετοϊταλός το γεγονός ότι η Ντόρτμουντ θέλει να πουλήσει από φέτος τον Νορβηγό, ώστε να μην περιοριστεί στα 75 εκατ. ευρώ της ρήτρας του που θα ισχύσουν από το 2022, έχει βγει στη γύρα μαζί με τον πατέρα του παίκτη για τα προξενιά. Το... τσίρκο της περασμένης εβδομάδας, που οι δυο τους προσπαθούσαν να κρυφτούν στις τουαλέτες των αεροδρομίων της Ισπανίας για να μην τους βρουν οι ρεπόρτερ, θα έχει και συνέχεια στην Αγγλία και τη Γαλλία.
Ο στόχος του παίκτη είναι κατανοητός: θέλει να πάει σε ομάδα ανάλογη του ταλέντου του, καθώς φαίνεται ότι η Ντόρτμουντ (που κατά 99% δεν θα παίζει Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου) δεν τον χωράει. Πίσω όμως από τη δική του επιθυμία και το ενδιαφέρον των συλλόγων να ενισχυθούν με την απόκτησή του, βρίσκεται ο Ραϊόλα. Και ο δικός του στόχος να τσεπώσει -όπως κάνει πάντα- μια μίζα της τάξης των 40 εκατ. ευρώ! Ποσό που ακούγεται εκνευριστικό και προκλητικό σε εποχή ισχνών αγελάδων για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λόγω της πανδημίας.

Βασιλική Παπαντωνοπούλου
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: