Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Γιατί η νέα ΕΠΟ δεν ξεκαθάρισε το θέμα των τοπικών;

Η πρόσφατη απόφαση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας περί μη ανόδου καμιάς ομάδας από τα τοπικά, αν δεν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, δεν μπορεί να θεωρείται «οριστική» με την έννοια που την αντιλαμβανόμαστε όλοι.
Επειδή ζούμε στην Ελλάδα και έχουν δει πολλά τα μάτια μας στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, καλό είναι να έχουν υπ’ όψιν τους όλοι οι φίλαθλοι, οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές τα ακόλουθα: ότι δηλαδή μπορεί αυτό που ανακοινώθηκε να είναι τελικά η… μισή αλήθεια, όχι ολόκληρη.
Τι θέλω να πω; Ναι μεν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέει η ΕΠΟ –αν δεν συνεχιστούν τα τοπικά- αλλά ποιος είπε ότι δεν μπορούν να… συνεχιστούν με άλλον τρόπο; Να μην γίνουν δηλαδή κανονικά όλες οι αγωνιστικές που απομένουν -γιατί δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια έτσι και αλλιώς- αλλά να γίνει κάτι άλλο.
Τι συνέβη στη Γ’ Εθνική; Συνέχιση του πρωταθλήματος αλλά μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Θα βγουν οι πρωταθλητές μέσα από τα… μισά παιχνίδια λόγω… έκτακτων συνθηκών. Υπάρχουν άραγε πολλοί υγιώς σκεπτόμενοι που θεωρούν ότι η απόφαση αυτή που πάρθηκε ήταν πραγματικά για το καλό του αθλήματος και της χαράς της συμμετοχής;
Μήπως ήταν για να… εξυπηρετηθούν ορισμένες ομάδες που από το περασμένο καλοκαίρι είχαν ξοδέψει χρήματα για να ανέβουν και δεν θα άντεχαν να ακούσουν ότι η χρονιά, έτσι απλώς ακυρώνεται; Τι γίνεται με τα τοπικά τώρα; Στα αυτιά μας φθάνουν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες που λένε ότι ήδη πολλές ομάδες στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν ξεσηκωθεί και θέλουν να μην χαθεί η χρονιά.
Επιζητούν έναν τρόπο να ανέβουν, σώνει και καλά. Δεν μπορούν να δεχθούν κάτι άλλο. Και φυσικά πιέζουν ήδη τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τη νέα ΕΠΟ, προκειμένου να βρει τη λύση. Κανείς από αυτούς που τώρα πιέζουν δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το καλό του αθλήματος και των παιδιών μας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα ανέβει η ομάδα τους κατηγορία. Ας είναι και μέσα από… μισό παιχνίδι.
Στη λογική αυτή, κακώς η ΕΠΟ δεν πήρε απόφαση την περασμένη Δευτέρα και αφήνει το θέμα να πάει λίγο πιο πίσω. Μέχρι να ζυγίσει τις καταστάσεις και να πάρει την απόφασή της. Και αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Αν τελικά πάρει απόφαση να… συνεχιστούν τα πρωταθλήματα αλλά όχι «κανονικά» (σε έναν γύρο, σε μισό, με τη συμμετοχή μόνο όσων θέλουν και πάει λέγοντας), θα είναι μόνο για τις πιέσεις που έχει δεχθεί. Απλώς και μόνο για να βγουν οι πρωταθλητές. Αν γίνει αυτό, τότε το ξεκίνημα της νέας διοίκησης δεν θα είναι καθόλου καλό…
 
Δραγάτης Δημήτρης
Πηγή: rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: