Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις

«Δεν έχει όρια η αντεργατική λαίλαπα που φέρνει το αντιδραστικό "εργασιακό" νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζοντας ότι «όπως αποκαλύπτει σήμερα η Αυγή, συμπεριλαμβάνεται διάταξη που οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις».
«Προβλέπονται οι καταχρηστικές απολύσεις χωρίς περιορισμούς, και μάλιστα χωρίς κόστος για τους εργοδότες. Ταυτόχρονα, καταργείται η επαναπρόσληψη εργαζομένου όταν η απόλυση έχει κριθεί δικαστικά», επισημαίνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και σχολιάζει: «Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και συνεχούς αύξησης της ανεργίας, η κυβέρνηση της Ν.Δ., όχι μόνο δε λαμβάνει μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων και την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, αλλά ανοίγει τον δρόμο σε μαζικές και καταχρηστικές απολύσεις».
«Πέραν της επίθεσης στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αποστερεί από τους εργαζομένους και το τελευταίο στήριγμά τους, τη δικαστική προστασία απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία», αναφέρει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «ούτε οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις δεν τόλμησαν να επιβάλλουν αυτά τα μέτρα!».
«Η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο στους εργαζομένους και στα θεμελιώδη δημοκρατικά και κοινωνικά τους δικαιώματα. Τον αγώνα για την αντιμετώπιση της επερχόμενης εργασιακής ζούγκλας θα τον δώσουμε αποφασιστικά μαζί με τους εργαζόμενους στη Βουλή και στην κοινωνία!», σημειώνει.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: