Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Ελεύθερη βούληση, ανεμβολίαστοι και μεταγραφές

Η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να αποτελεί ανοιχτή πληγή για την ανθρωπότητα και από τη στιγμή που η παραλλαγή «Ομικρον» εξαπλώνεται ταχύτατα (και στην Ευρώπη), το θέμα του εμβολιασμού στις ποδοσφαιρικές (και όχι μόνο) ομάδες είναι αυτή τη στιγμή πιο καθοριστικό από ποτέ.
Σε τέτοιο βαθμό που επηρεάζει ακόμα και τα μεταγραφικά δεδομένα συλλόγων-κολοσσών εν όψει της περιόδου του Ιανουαρίου, οι οποίοι θέτουν ως βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουν σε τελικό στάδιο υλοποίησης μιας προσθήκης το να μην πρόκειται για ανεμβολίαστο αθλητή. Ειδάλλως κάνουν πίσω, με τον προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, να αναφέρει με ξεκάθαρο τρόπο πρόσφατα πως «δεν πρόκειται να γίνουμε καταφύγιο μη εμβολιασμένων παικτών».
Καμία ομάδα στον πλανήτη δεν επιθυμεί να βάλει «βόμβα» στα θεμέλια/αποδυτήριά της. Ουδείς προπονητής επιθυμεί να διαταράξει τις ισορροπίες, να βάλει μπελάδες στο κεφάλι του και να προκύψει αίφνης τσουνάμι ανεμβολίαστων ή έστω κάποιο κρούσμα κορονοϊού και ενδεχόμενη διασπορά εντός των τειχών.
Στο NBA οι μισές ομάδες αγωνίζονται αποδεκατισμένες στα τελευταία ματς, παίκτες με τεράστια καριέρα στην πλάτη τους τίθενται εκτός ή οι σύλλογοι σκαρφίζονται ειδικές φόρμουλες για να αγωνίζονται σε συγκεκριμένες Πολιτείες (Νετς - Ιρβινγκ) και η ελεύθερη βούληση μοιάζει με κουρελόχαρτο. Με την ειδοποιό διαφορά ότι στον ομαδικό αθλητισμό το «εγώ» επιβάλλεται να τίθεται κάτω από το «εμείς» και επιπλέον το διακύβευμα συνοδεύεται από πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ. Το ζήτημα της υγείας, που θα έπρεπε να αποτελεί την κορωνίδα της ιεράρχησης, δεν υφίσταται καν στην ατζέντα.

Κώστας Μανωλιουδάκης
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: