Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Δόξα Μελισσίου (0-1)0-1. Παρέδωσε λευκή... κόλλα

Πανάξια, δίκαιη και κομβικής βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η πολύ καλή και ψυχωμένη σήμερα Δόξα Μελισσίου στο γήπεδο της Πέλλας, επικρατώντας του πολύ μέτριου αγωνιστικά Μέγα Αλέξανδρου. Πέλλας, ανταποκρινόμενη άριστα σε κάθε περίσταση και δυσκολία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. 
Το πρώτο 20λεπτο ανήκει ολοκληρωτικά σχεδόν στους φιλοξενούμενους, που μπορεί να μην είχαν την κατοχή, είχαν όμως την υπεροχή, την ενέργεια, την τακτική, τον προσανατολισμό και την ταχύτητα να ψάξουν και να βρουν ορθόδοξα τις στιγμές τους, πράγμα που κατάφεραν σε αρκετές περιπτώσεις αυτό το διάστημα δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην μεσοαμυντική γραμμή της Πέλλας με τους Κυζιρίδη, Πισμισάκη, Τζήμα, Χωραφά και Στεφανίδη και σε μία απ' αυτές να ανοίγουν μάλιστα το σκορ με τον τελευταίο (10'), μετά από σέντρα του Τζήμα και κοντινό προβολή του σκόρερ. Οι γηπεδούχοι που μετά απ' αυτό το διάστημα ισορρόπησαν, δεν έδειχναν να έχουν καθαρό μυαλό ακόμη και σε επιθέσεις με καλές προϋποθέσεις, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Ηλιάδη να ισοφαρίσουν, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν αρκετά προβλέψιμοι και εύκολη «λεία» για την μεσοαμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων.
Στο δεύτερο ημίχρονο κι ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος μπήκε αρκετά καλά ψάχνοντας την ισοφάριση βρίσκοντας μια πιο λογική τακτική ταυτότητα και η αγωνιστική συγκυρία να τον φέρνει στο 55΄ και με αριθμητικό πλεονέκτημα (αποβολή Βερβελέ και του προπονητή Σερέτη του Μελισσίου), όχι μόνο δεν το εκμεταλλεύτηκε με ηρεμία και ψυχραιμία αφού παρ' όλη την υπεροχή δεν δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά αντιδρώντας αυτοκαταστροφικά και με αδικαιολόγητο εκνευρισμό, κατάφερε να χάσει κι αυτός ποδοσφαιριστές με αποβολή 10 λεπτά αργότερα, όπως και οι φιλοξενούμενοι στο ίδιο χρονικό σημείο μέσα σε διαπληκτισμούς και ένταση (Κούμπους, Παναγιωτέλης για την Πέλλα, Κυζιρίδης για το Μελίσσι), αλλά μαζί και την ψυχολογία που είχε κοπιάσει να επανακτήσει το προηγούμενο το διάστημα. Οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν πολύ καλά το υπόλοιπο του αγώνα, κι όχι μόνο κρατούσαν μακριά από την περιοχή τους τους επιθετικούς της Πέλλας σχετικά εύκολα, αλλά ήταν κι αυτοί που δημιούργησαν κι έχασαν 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες στην κόντρα προς το τέλος της αναμέτρησης να καθαρίσουν πρόωρα το παιχνίδι (σε μία απ' αυτές είχε δοκάρι ο Γκότσης). Έτσι το ρευστό 0-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και τα 6 λεπτά των καθυστερήσεων που κράτησε ο ρέφερι της αναμέτρησης, σφραγίζοντας τις προσπάθειες των δύο ομάδων και το τελικό αποτέλεσμα. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ακόμη μια αποβολή για τους γηπεδούχους, με το Τζιότζιο να αντικρύζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα. 
Η Δόξα Μελισσίου σήμερα πήρε ότι πραγματικά δικαιούνταν κι έδειξε μέσα στο γήπεδο και τα 96 λεπτά του αγώνα με πάθος, ψυχή και ποδοσφαιρική λογική, χωρίς να μπορεί κανείς να κατηγορήσει ότι τα δύο πρώτα δεν τα είχε και ο Μέγας Αλέξανδρος, απλά του έλειψε το τρίτο επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο για τέτοιους αγώνες. Το πολύ καλό «διάβασμα» και η προετοιμασία της εβδομάδας από τους γηπεδούχους (έστω και μετ' εμποδίων λόγω της αναγκαστικής απουσίας του προπονητή Γιάννη Χαρπίδη), δεν είχε το ανάλογο αποτέλεσμα σε ότι «γράφτηκε» σήμερα στο χορτάρι του γηπέδου. Το αντίθετο συνέβη με τους φιλοξενούμενους, που η όποια καλή, κακή ή δύσκολη εξέλιξη, είχε άμεσα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά την λύση της... Και κει ίσως έγκειται η σημερινή διαφορά των δύο ομάδων και το τελικό αποτέλεσμα.
Με τις περισσότερες αποφάσεις σωστές η διαιτητική τριπλέτα, με κάποια όχι κομβικής σημασίας λάθη που ενδεχομένως τα συναντάς πολύ συχνά σε ερασιτεχνικούς αγώνες ιδιαίτερης κρισιμότητας.
Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα κάνει το «τρίποντο» ρεπό της αφού είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι με την Καρυώτισσα, ενώ το Μελίσσι φλοξενείται στο Μάνδαλο.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (χωρίς τον προπονητή της λόγω κορονοϊού): Σαββουλίδης, Πιτσάρης, Γουργούνης (Καραμούζας 66'), Τζιότζιος, Λαμπρούδης, Καμπούρης, Κούμπους, Βογιατζής (Πλιόγκας 66'), Μήτκας, Μπουράκης, Ηλιάδης. Απόντες Στάγκος, Καρκαμάνης και Βουδούρης.
Δόξα Μελισσίου (Σερέτης): Δεληχατζής, Μερτζάνης (Θεοδωρούδης 49'), Ξανθόπουλος, Βερβελές, Ασλανίδης, Χατζηπαρασίδης, Χωραφάς (Γκότσης 82'), Τζήμας, Στεφανίδης (Λιτοβολής 60'), Κυζιρίδης, Πισμισάκης.
* Λόγω των ιδιαίτερων περιστάσεων μόνο το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και οι δύο πιο επίμαχες φάσεις του αγώνα, στο βίντεο που θα ανέβη αργότερα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: