Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

FIFA και UEFA πέταξαν έξω από τις μεγάλες διοργανώσεις τους Ρώσους

Τον αποκλεισμό των ρωσικών εθνικών ομάδων αλλά και των συλλόγων της χώρας από το διεθνές ποδόσφαιρο (μέχρι... νεωτέρας) αποφάσισαν από κοινού η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι σχετικές αποφάσεις εγκρίθηκαν σήμερα από το Προεδρείο του Συμβουλίου της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, αντίστοιχα, δηλαδή τα ανώτατα όργανα λήψης αποφάσεων και των δύο θεσμών για τέτοια επείγοντα θέματα.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «το ποδόσφαιρο είναι πλήρως ενωμένο εδώ και σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους που πλήττονται στην Ουκρανία».
Σημειώνεται ότι η Ρωσία ήταν προγραμματισμένο να υποδεχθεί την Πολωνία στα play off για το Παγκόσμιο Κύπελλο στις 24 Μαρτίου, όμως η πολωνική ομοσπονδία έχει ανακοινώσει ότι θα αρνηθεί να παίξει εναντίον της ρωσικής ομάδας.
Η απόφαση αφορά όλες τις εθνικές ομάδες της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της γυναικείας ομάδας, η οποία πρόκειται να παίξει στο EURO 2022 της UEFA, στην Αγγλία τον Ιούλιο.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: