Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ο Μητσοτάκης επιστρέφει στην Ουκρανία κατασχεμένα ουκρανικά καλάσνικοφ ως «βοήθεια»;

Την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στην πολεμική σύρραξη της Ουκρανίας και στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή, σηματοδοτεί η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητοστάκη και της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό – μέσω Πολωνίας – στην Ουκρανία. Στο «αμυντικό υλικό» που έστειλε ως «βοήθεια» με τα δύο C 130, συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ άλλων εκτοξευτές ρουκετών, αντιαρματικά όπλα, πυρομαχικά και αυτόματα Καλάσνικοφ!
Αρκετοί αναρωτήθηκαν για το που βρέθηκαν τα καλάσνικοφ αφού ο ελληνικός στρατός δεν έχει και δεν χρησιμοποιεί τέτοια όπλα.
Σε twitter της η δημοσιογράφος της γερμανικής Bild, Λιάνα Σπυροπούλου, αποκαλύπτει:
«ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θυμάστε εκείνη την κατάσχεση 20 χιλιάδων Καλάσνικοφ μέσα σε πλοίο που κατευθυνόταν προς τη Λιβύη;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφέραμε να πάρουμε από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ελλάδας ΑΥΤΑ είναι τα όπλα που στέλνουμε στην Ουκρανία!
Η ειρωνεία: Η UKRINMASH Co ήταν ο ιδιοκτήτης του πλοίου»!
 
Εάν η πληροφορία της Λιάνας Σπυροπούλου είναι ακριβής τότε η κίνηση της «κυβέρνησης των αρίστων» να επιστρέψει τα κατασχεμένα καλάσνικοφ που προορίζονταν για τους τζιχαντιστές τρομοκράτες της Λιβύης, πίσω στους παράνομους πωλητές αποτελεί μια φαρσοκωμωδία που αγγίζει τα όρια της γελοιότητας!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι τότε, το Nour-M είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Ουκρανίας, μεταφέροντας πάνω από 50 κοντέινερ με στρατιωτικό υλικό προς λιμάνι είτε της Λιβύης, είτε της Συρίας που τότε μαστιζόταν από τον εμφύλιο μεταξύ του καθεστώτος Άσαντ και των ισλαμιστών ανταρτών του ISIS. Οι περισσότερες εκτιμήσεις ωστόσο αναφέρουν ότι ο τελικός προορισμός του πλοίου ήταν η Λιβύη, στην οποία από το 2011 είχε επιβληθεί εμπάργκο όπλων όπλων και καυσίμων.
Ένα μήνα μετά, στις 11 Δεκέμβρη 2013, το πλοίο Nour-M, ενώ ήταν ακόμη δεμένο στο λιμάνι της Ρόδου, βούλιαξε «λόγω των θυελλωδών ανέμων, όταν έσπασαν οι κάβοι του και προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού».
Ένα μήνα μετά, στις 11 Δεκέμβρη 2013, το πλοίο Nour-M, ενώ ήταν ακόμη δεμένο στο λιμάνι της Ρόδου, βούλιαξε «λόγω των θυελλωδών ανέμων, όταν έσπασαν οι κάβοι του και προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού».
Αξίζει να θυμηθούμε: Στις 8 Νοέμβρη 2013 το πλοίο NOUR-M με σημαία της Σιέρα Λεόνε, ιδιοκτησίας τουρκικής εταιρείας, έπλεε ανοιχτά από τις δυτικές ακτές της Σύμης, κρίθηκε ύποπτο για μεταφορά απαγορευμένου φορτίου και οδηγήθηκε για έλεγχο στο λιμάνι της Ακαντιάς.
Στον έλεγχο του πλοίου προέκυψε ότι μετέφερε 55 εμπορευματοκιβώτια με πυρομαχικά, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και 20.000 αυτόματα όπλα τύπου καλάσνικοφ. Τα εμπορεύματα φορτώθηκαν στο πλοίο από την Ουκρανία , ανήκαν στην Ουκρανική εταιρεία UKRINMASH Co και είχαν προορισμό τη Λιβύη και παραλήπτη το Υπουργείο Άμυνας της Λιβύης.
Η UKRINMASH Co είναι Κρατική Εταιρεία Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων με δραστηριότητες, ανάμεσα στα άλλα, όπως Εξαγωγή, εισαγωγή και πώληση στρατιωτικών αγαθών, τεχνολογιών και υπηρεσιών.
Ο Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, με τη με αριθμό 5/12-11-2013 Διάταξη του διέταξε τη δέσμευση των εμπορευματοκιβωτίων, την ασφαλή αποθήκευση αυτών με μέριμνα και ευθύνη των αρμοδίων τελωνειακών αρχών, και τη διενέργεια λεπτομερούς πραγματογνωμοσύνης για το περιεχόμενό τους.
Το πλοίο μετέφερε μέσα στα εμπορευματοκιβώτια που κατασχέθηκαν: 20.000 Καλάσνικοφ, 728.160 φυσίγγια τύπου 32 διαμετρήματος 14,5 mm Χ 114 mm, 271.840 φυσίγγια τύπου 3t διαμετρήματος 14,5 mm Χ 114 mm, 1.025.000 φυσίγγια τύπου C διαμετρήματος 12,7 mm Χ 108 mm και 30.000.600 φυσίγγια τύπου ΠΟ διαμετρήματος 7,62 mm. Χ 39 mm.
Φαίνεται ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στον κατασκευαστή…
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: