Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Συρίγος: Να φτιάξουν εταιρεία οι καθαρίστριες και να βάλουν 40 χιλιάρικα εγγύηση… μήπως δουλέψουν!

Όχι, δεν είναι κάποια «άριστη» πλακίτσα με το μεροκάματο των εργαζόμενων. Το είπε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος για τις καθαρίστριες στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ο υφυπουργός Παιδείας προτείνει σε καθαρίστριες που εργάζονταν στο Πανεπιστήμιο Πατρών να φτιάξουν δική τους εταιρεία και να βρουν εγγύηση 40.000 ευρώ για να πάρουν την εργολαβία καθαριότητας του ιδρύματος! Όχι, δεν είναι κάποια «άριστη» πλακίτσα με το μεροκάματο των εργαζόμενων. Το είπε ο Άγγελος Συρίγος στη Βουλή, την περασμένη εβδομάδα, όπως καταγράφει σε ρεπορτάζ του το alfavita.gr.
Συγκεκριμένα, ο κύριος υφυπουργός είπε ότι δεν μπορεί να γίνει νομοθετική ρύθμιση για την άμεση προκήρυξη 90 θέσεων καθαριότητας στο πανεπιστήμιο Πατρών. Κάτι τέτοιο, υποστήριξε, βάσει του άρθρου 38 του ν. 4765/2021, δεν προβλέπεται γιατί η διάρκεια πρόσληψης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους οκτώ μήνες μέσα σε χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών και δεν μπορεί να υπάρχει παράταση ή σύναψη νέας σύμβασης.
Να, λοιπόν, τι πρότεινε αυτός ο τιτάνας της πολιτικής, της δουλειάς και της εκπαίδευσης:
«Συνομίλησα με τις συγκεκριμένες κυρίες επανειλημμένως, όπως σας είπα, και τους κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις. Θεώρησα -και μπορώ να το πω πλέον δημοσίως- ότι μία από τις λύσεις θα ήταν να μπορέσουν να φτιάξουν μία δική τους ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία) και να κατέβουν στον διαγωνισμό. Μου έθεσαν θέμα για το πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην εγγύηση η οποία απαιτείται. Επιβεβαίωσα ότι η εγγύηση ήταν κάτω των 40.000 ευρώ και με δεδομένο ότι μιλάμε για ενενήντα γυναίκες, θα μπορούσε να μαζευτεί αυτό το ποσό».
Έχετε κι άλλες τέτοιες «άριστες» προτάσεις, κύριε Συρίγε;
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: