Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

"Πιστεύω στους Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους"

Πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hyatt η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της Εθνικής μας Ομάδας Γουστάβο Πογέτ. Ακολουθεί το καλωσόρισμα του αναπληρωτή προέδρου της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Δημητρίου και οι δηλώσεις του κ. Πογέτ.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Παναγιώτης Δημητρίου καλωσόρισε τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό με τα ακόλουθα λόγια:
"Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καλωσορίζω τον κ. Πογέτ και του εύχομαι να έχει στην Εθνική Ομάδα την επιτυχία που προσδοκούμε όλοι: εμείς, ως διοίκηση, ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές μας και οι Έλληνες φίλαθλοι.
Θεωρώ ότι κάναμε την καλύτερη δυνατή επιλογή προπονητή, η οποία εγγυάται αφενός μια ομαλή διαδικασία διαδοχής στη θέση του ομοσπονδιακού και αφετέρου τη σωστή λειτουργία της ίδιας της ομάδας.
Ο κ. Πογέτ διαθέτει μεγάλη εμπειρία, πλούσιες ποδοσφαιρικές παραστάσεις και αυτό που θέλω να τονίσω και πάλι είναι ότι έχει αντιληφθεί και αποδεχτεί πλήρως την ευθύνη που αναλαμβάνει. Υπάρχουν, λοιπόν, οι προϋποθέσεις για να αξιοποιήσει το ταλέντο των παικτών μας και, όλοι μαζί, να επαναφέρουν την Εθνική στον δρόμο των αγωνιστικών επιτυχιών. Αυτό, άλλωστε, είναι και το ζητούμενο για όλους μας. Όχι μόνο για εμάς, που διαχειριζόμαστε τη διοικητική ευθύνη της Εθνικής Ομάδας ή του προπονητή και των παικτών που φέρουν την αγωνιστική ευθύνη. Η επάνοδος στις επιτυχίες είναι ζητούμενο για όλους, διότι η Εθνική ήταν, είναι και θα είναι ο καθρέπτης, στον οποίο θα αντανακλάται η διεθνής εικόνα του ποδοσφαίρου μας.
Εύχομαι πάλι στον κ. Πογέτ καλή επιτυχία, η οποία στο ποδόσφαιρο έρχεται μέσα από νίκες. Του εύχομαι, λοιπόν, να φέρει πολλές νίκες και να αξιοποιήσει την «πάσα» μας, όπως έκανε άριστα και ως ποδοσφαιριστής. Θα ήθελα να αναφέρω ότι για να έχει επιτυχίες η Εθνική θα πρέπει να 'ελληνοποιηθούν' περισσότερο οι ομάδες μας και η πρόταση της Ομοσπονδίας θα είναι στη συνέχεια, τουλάχιστον τέσσερις Έλληνες ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στην ενδεκάδα κάθε ομάδας.
Ως προς την έδρα της Εθνικής πιστεύω πως όταν έχεις καλή ομάδα, το γήπεδο δεν έχει σημασία. Προτίμησή μου είναι η Λεωφόρος Αλεξάνδρας και στη συνέχεια το γήπεδο Καραϊσκάκη και το γήπεδο που ετοιμάζει η ΑΕΚ, ωστόσο σημασία έχει να παίζουμε καλά".
Ο Γουστάβο Πογέτ προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
"Ευχαριστώ την Ομοσπονδία και όλους τους ανθρώπους στο τμήμα ποδοσφαίρου που μου έδωσαν τη δυνατότητα να είμαι ο επικεφαλής προπονητής της Εθνικής Ανδρών. Χαίρομαι που επιστρέφω, καθώς είχα περάσει μια ωραία περίοδο στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε να έχουμε την επιτυχία που ανέφερε ο πρόεδρος. Γνωρίζω τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, δεν σταμάτησα να παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο και πιστεύω στην ποιότητά τους. Θα ξεκινήσουμε μαζί από το ΄σημείο μηδέν΄.
Είπα ναι στην πρόταση γιατί πραγματικά πιστεύω στο ταλέντο και στην ποιότητα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Επιτυχία είναι το τελικό αποτέλεσμα και στόχος μου είναι να υπάρχει ενότητα στην ομάδα, να είμαστε πρώτοι στον όμιλο του Nations League και στη συνέχεια να είμαστε έτοιμοι στα προκριματικά του Euro και να επιστρέψουμε στις τελικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων.
Οι επιτυχίες ορίζονται από τις νίκες και τις προκρίσεις. Οπότε πρέπει αυτό να έχουμε πρωτίστως στο μυαλό μας. Δεν έχει νόημα να παίζεις ωραίο ποδόσφαιρο και να μην πετύχεις προκρίσεις, οπότε πρέπει να είμαστε πρακτικοί και να προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε το ωραίο ποδόσφαιρο με τις νίκες. Είμαι εδώ για τις νίκες, πιστεύω στην ποιότητα των παικτών και θέλω να έχουμε μία ταυτότητα που θα ταιριάζει και σε μένα και στους παίκτες.
Γνωρίζω ξεκάθαρα την κατάσταση που υπήρξε με τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Σιόβα. Ανέφερα πριν το μήνυμα ότι ξεκινάμε από το σημείο μηδέν, είναι μια νέα αρχή, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, συνεπώς οι πόρτες της Εθνικής είναι ανοιχτές για όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν στην ομάδα. Έχω μιλήσει με την ομοσπονδία, δεν τιμωρούμε κανέναν, δεν υπάρχει ζήτημα συλλόγων, το μόνο που μας απασχολεί είναι η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της χώρας. Η περίπτωση των Μανωλά και Παπασταθόπουλου είναι διαφορετική από αυτήν του Σιόβα, ωστόσο γνωρίζω προσωπικά και τον τελευταίο από τη Λεγανές και είναι πολύ εύκολο για μένα να επικοινωνήσω μαζί του.
Θα υπάρξει μια μεγάλη λίστα και στη συνέχεια θα μιλήσω με όλους τους παίκτες που θα περιλαμβάνονται σε αυτήν. Θα καλέσω όποιους κρίνω ότι χρειάζονται στα φιλικά παιχνίδια. Να μην ξεχνάμε ότι η Εθνική είναι η πιο σημαντική ομάδα στη χώρα. θα μιλήσουμε με τους κκ Κωνσταντινίδη και Φύσσα ώστε μετά τα φιλικά να έχουμε ένα συμπαγές γκρουπ για το Nations League, όμως επειδή ζούμε στην εποχή του covid και υπάρχουν πάντα οι τραυματισμοί, πρέπει να έχουμε ευελιξία.
Θα επιδιώξουμε την πειθαρχία, την τιμιότητα, το πάθος και την σκληρή δουλειά ώστε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα, όλους τους Έλληνες. Να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και να φτάσουμε σε νίκες. Δεν είμαι εδώ σήμερα για να αναλύσουμε συστήματα, ωστόσο θέλω να πω ότι χρειάζεται ισορροπία ανάμεσα στο αμυντικό και το επιθετικό παιχνίδι. Στην Ισπανία έχουν μια παροιμία, λένε ότι αν τραβήξεις την κουβέρτα προς τα κάτω θα μείνει ξεσκέπαστο το κεφάλι, ενώ αν την τραβήξεις προς τα πάνω θα μείνουν ξεσκέπαστα τα πόδια. Εμείς θέλουμε ισορροπία. Η δουλειά στις εθνικές ομάδες είναι διαφορετική σε σχέση με τους συλλόγους. Θα κρατήσουμε τα θετικά της ομάδας και θα προσθέσουμε την καινούρια φιλοσοφία.
Οι Έλληνες έχουν πάθος για το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Θέλουμε την ώθηση των φιλάθλων στους εντός έδρας αγώνες και συζητάμε το θέμα της έδρας".
Τέλος ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Κώστας Κωνσταντινίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την επιλογή του Γουστάβο Πογέτ, τόνισε: "Αναλύσαμε πολλά βιογραφικά προπονητών και κρίναμε ότι αυτό του κυρίου Πογέτ ήταν το πιο κατάλληλο για τον νέο προπονητή της Εθνικής Ομάδας, αυτό που πληρούσε όλα τα κριτήρια".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: