Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Στέλνει όπλα στην Ουκρανία ο Μητσοτάκης

Την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στην πολεμική σύρραξη της Ουκρανίας και στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή, σηματοδοτεί η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητοστάκη και της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό – μέσω Πολωνίας – στην Ουκρανία.
Η αποστολή σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί με δύο C 130. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την κίνηση της ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις επικίνδυνες αποφάσεις των υπόλοιπων κυβερνήσεων κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και εμπλέκει τη χώρα στους ευρύτερους πολεμικούς σχεδιασμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι πρόκειται για “αμυντικό υλικό”, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα από το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο η αποστολή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, εκτοξευτές ρουκετών, αντιαρματικών όπλων, αυτόματων Καλάσνικοφ καθώς και πυρομαχικών! Μαζί με τα όπλα η κυβέρνηση θα αποστείλει και ιατροφαρμακευτικό υλικό για να «ντύσει» την εμπλοκή της με… «ανθρωπιστικό» μανδύα.
Ειδικότερα το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, όπου ελήφθησαν οι συγκεκριμένες αποφάσεις με την κυβέρνηση να ανταποκρίνεται στο αίτημα της κυβέρνησης Ζελένσκι. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο του Μητσοτάκη με τον Ζελένσκι στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Ουκρανό ομόλογό του ότι η Ελλάδα «θα παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί»…
Υπενθυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ πρώτος των πρώτων είχε ζητήσει να υπάρξει ενεργή απάντηση των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αντίστοιχη με την Ρωσική στρατιωτική επέμβαση!
«Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ συντονιζόμαστε με τους εταίρους μας ώστε η αντίδρασή μας να μην είναι απλά κοινή, αλλά να είναι και αντίστοιχη της πρωτοφανούς ρωσικής προκλητικότητας», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες σαν λαγός που ζητούσε ουσιαστικά πολεμική απάντηση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έκανε και το επόμενο βήμα από τους πρώτους με την αποστολή πολεμικού υλικού στην κυβέρνηση Ζελένσκι. 
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: