Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Συνάντηση του τομέα Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ με το προεδρείο του ΑΣΕΠ: Η κυβέρνηση επαναφέρει τις χειρότερες πρακτικές στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης

Επίσκεψη στο ΑΣΕΠ και συνάντηση με το προεδρείο του, παρουσία των γενικών διευθυντριών της Ανεξάρτητης Αρχής, πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τον τομεάρχη Εσωτερικών, Κώστα Ζαχαριάδη και τον πρώην γγ του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρη Θεοδωράκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε ενημέρωση από πλευράς του προέδρου του ΑΣΕΠ για τη λειτουργία και τον προγραμματισμό της Αρχής και ακολούθησε εκτενής συζήτηση για τα θέματα των προσλήψεων, της επιλογής των επιτελικών και διευθυντικών στελεχών της δημόσιας διοίκησης, αλλά και γενικότερα για θέματα δημόσιας διοίκησης.
Από πλευράς των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια για τις «πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές και αντικοινοβουλευτικές πρακτικές», που έλαβαν χώρα από την κυβερνητική πλειοψηφία κατά τη διαδικασία συγκρότησης του νέου προεδρείου της Αρχής, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Εκφράστηκε ακόμη η έντονη ανησυχία και διαφωνία για τη «διαρκή υποβάθμιση του ρόλου του ΑΣΕΠ από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, μέσω θεσμοθέτησης διαρκών παρεκκλίσεων τόσο στις διαδικασίες προσλήψεων όσο και στις διαδικασίες επιλογής των στελεχών του Δημοσίου».
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο «απαράδεκτο νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη για τον ΕΦΚΑ που διορίζει ιδιώτες σε θέσεις ευθύνης με προκλητικές αμοιβές και μέσω διάτρητων διαδικασιών εκτός ΑΣΕΠ, παραβιάζοντας βασικές συνταγματικές αρχές, αλλά και κάθε έννοια αξιοκρατίας και διαφάνειας στη λειτουργία του δημοσίου τομέα».
Τέλος, ζητήθηκε αναλυτική ενημέρωση για τον επικείμενο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ούτε καν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες από την κυβέρνηση.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σταθερά προσηλωμένος στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος δεσμεύεται για τη στήριξη και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες θεσμικές τομές της Μεταπολίτευσης. Ταυτόχρονα, δεν θα σταματήσει να αναδεικνύει και να καταγγέλλει σε διαρκή βάση την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, η οποία επαναφέρει τις χειρότερες πρακτικές στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Απέναντι στο αδιαφανές, κομματικό, δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για κανόνες διαφάνειας, κοινωνικής λογοδοσίας, διαφάνειας και αξιοκρατίας, με στόχο ένα σύγχρονο, ανθρώπινο και αποτελεσματικό κράτος», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: