Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

ΕΠΣ Πέλλας: Τα αποτελέσματα των σαββατιάτικων αγώνων

Ότι δεν υπήρχε κανένα νόημα να γίνουν τα play off στον 1ο όμιλο της Α1 το γνωρίζαμε από καιρό, απλά σήμερα ήρθε ακόμη μία αγωνιστική, η τελευταία της κανονικής περιόδου να το επιβεβαιώσει περίτρανα. Ακόμη μία νίκη για το Νησί που ήδη βρίσκεται και στον τελικό του κυπέλλου, μία ακόμη «γκέλα» για την προ πολλού «παραιτημένη»... βαθμολογικά δεύτερη Σωσάνδρα, μάλλον με αγώνες προετοιμασίας του πρωτοπόρου μοιάζουν περισσότερο ενόψει του τελικού των play off με τον πρώτο του 2ου ομίλου, παρά για επίσημους αγώνες ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Στα αξιοσημείωτα η νίκη των Προμάχων επί του Ριζαρίου, με την ακριτική ομάδα με το πλασάρισμα της στην πρώτη 4άδα, να σώζει οριστικά την παρτίδα και να αποφεύγει τις περιπέτειες των play out.
Η εύκολη και ευρεία νίκη του Εθνικού Γιαννιτσών επί του αποδεκατισμένου Μανδάλου και το πολύ σημαντικό διπλό των Γαλατάδων στην Αξό, ήταν τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων του 2ου ομίλου. Η ήττα του Μανδάλου έφερε για πρώτη φορά φέτος σε θέση 4άδας και play off το Λιπαρό, που πήρε το ξεκούραστο τρίποντο που δικαιούνται όλες οι ομάδες του ομίλου, όταν καλούνται να αγωνιστούν με την παραιτημένη από την αρχή του πρωταθλήματος Καρυώτισσα.
Σ' ένα παιχνίδι που τον πρώτο γύρο ίσως θεωρούνταν ντέρμπι, ο καλύτερος, ρεαλιστής και ουσιαστικός Εθνικός Γιαννιτσών χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, πέτυχε μια πολύ εύκολη και με μεγάλο σκορ νίκη επί της Δόξας Μανδάλου, που εμφανίστηκε στο γήπεδο με οριακή αποστολή λόγω απουσιών, χωρίς προπονητή στον πάγκο και χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες, έστω κι αν σχεδόν ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να το παλέψει και να φανεί όσο το επέτρεπαν, η εμπειρία, οι δυνάμεις της και οι περιστάσεις του αγώνα, ανταγωνιστική. Για τους νικητές που ήταν και οι μόνοι που σκόραραν τα γκολ πέτυχαν, οι Σιδέρης (15' πέναλτι), Τσιλογλανίδης (35'), Γρηγοριάδης (55'), Γουστέρης (70'), Κεραμιδάς (90').
Στην Α' Ερασιτεχνική, σημείο αναφοράς η πρώτη ήττα του πρωταθλήματος για το πρωτοπόρο Λυκόστομο, χωρίς όμως να υπάρχει προς το παρόν κάποιος λόγος άμεσης ανησυχίας για το εισιτήριο απευθείας ανόδου στην Α1. Μάχη αναμένεται να δοθεί μέχρι τέλος για τα άλλα... 2 εισιτήρια ανόδου ανάμεσα σε τέσσερις ίσως ομάδες, με τα αμφίρροπα παιχνίδια και μεταξύ τους που υπολείπονται μέχρι τέλους, να είναι αρκετά.
Στην Β' Ερασιτεχνική και τον 1ο όμιλο τα δύο εισιτήρια απευθείας ανόδου είναι εξασφαλισμένα προ πολλού, ενώ μάχη θα δοθεί για την 3η θέση που θα δώσε την ευκαιρία ανόδου μέσω μπαράζ με τον 3ο του 2ου ομίλου. Στο 2ο όμιλο η πρώτη 3άδα δύσκολα θα «χαλάσει», κι απομένει να δούμε την σειρά κατάταξης και ποια ομάδα θα αγωνιστεί στο μπαράζ ανόδου.
Τέλος μπλεγμένη για τα καλά σε δυσμενή σενάρια είναι η Θύελλα Σαρακηνών στο πρωτάθλημα Γ' Εθνικής, που έφυγε με σκυμμένο κεφάλι σήμερα κι από την Νέα Ευκαρπία. 
Όλα τα σημερινά αποτελέσματα:
 
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 14η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ - ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ 2-0
ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ 5-2
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ 0-0
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 14η αγωνιστική
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ 5-0
ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ 0-1

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 14η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ - ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ 2-0
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ - Μ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ 1-0

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 3η αγωνιστική
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ - ΠΑΣ ΞΙΦΙΑΝΗΣ 2-0
ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΩΝ 2018 - ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 3-0
Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 14η αγωνιστική
ΗΡΑΚΛΗΣ Α ΛΟΥΚΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΩΝΑΣ 0-1
 
Γ ΕΘΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 16η αγωνιστική 
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ 3-0
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: