Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακόμη δύο C-130 με «αμυντικό» εξοπλισμό στέλνει η Ελλάδα

Την έμπρακτη βοήθειά της στον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται για πέμπτη ημέρα αποδεικνύει η Ελλάδα με την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού. Δύο ακόμη C-130 αναχώρησαν τη Δευτέρα για την Πολωνία.
Στην Πολωνία κατευθύνονται 2 μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 που αναχώρησαν τη Δευτέρα (28/2) μεταφέροντας νέο αμυντικό υλικό με τελικό προορισμό την Ουκρανία.
Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης της Ελλάδος προς τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, κατόπιν κατευθύνσεων του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, και σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν μετά τη σύσκεψη (26/2/2022) υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Υπενθυμίζεται ότι δύο ακόμη αεροσκάφη C-130 αναχώρησαν την Κυριακή από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας μεταφέροντας εξοπλισμό στην Ουκρανία, ενώ για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας διατέθηκαν δύο αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας, τα οποία απογειώθηκαν από το διεθνές αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος".

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: