Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Μέγας Αλέξανδρος Όρμας - Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (0 - 0)0 - 1. «Χτίζει» πάλι χαρακτήρα, προσωπικότητα και... μέλλον

Σ' ένα παιχνίδι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας και για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους του Μεγάλου Αλέξανδρου Όρμας όμως να παίζουν σχεδόν όλη την χρονιά, ο φιλοξενούμενος Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας χωρίς να πιάσει καμιά σπουδαία απόδοση, αλλά πειθαρχημένος και προσανατολισμένος στο ύψος των περιστάσεων, δείχνοντας χαρακτήρα και κυνικότητα, κατάφερε να πάρει το σημαντικό τρίποντο, συνεχίζοντας έτσι το θετικό βαθμολογικό και αγωνιστικό σερί που «έχτισε» στα τελευταία του παιχνίδια.
Μέτριο το παιχνίδι σε γενικές γραμμές και λόγου του άγχους, της νευρικότητας αλλά και του δύσκολου αγωνιστικού χώρου σε σημεία, που δεν βοήθησε τις δύο ομάδες στη δημιουργία και οδηγούσε σε πολλές λάθος πάσες και «ταλαίπωρα» κοντρόλ, με τις πιο επικίνδυνες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι λογικά περιορισμένες, παρά τις καλές προϋποθέσεις περιστασιακά που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν καθαρές ευκαιρίες.
Πιο ισορροπημένο το πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να έχουν μοιρασμένη κατοχή από μια πολύ καλή ευκαιρία (Μάρκου για την Όρμα, Βογιατζής για την Πέλλα) και αρκετά άστοχα σουτ από μακρινή και μέση απόσταση, ενώ στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πιο απειλητικοί έστω κι αν η πρώτη ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Παναγιωτόπουλο να προλαβαίνει και να μπλοκάρει την μπάλα μέσα από τα πόδια του Νεντιάλοφ που έβγαινε μόνος στην πλάτη της άμυνας της Πέλλας. Με την συμπλήρωση μια ώρας αγώνα, έγινε και η φάση που τον σημάδεψε, με τον Ηλιάδη να ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Γώγου, και τον ρέφερι να καταλογίζει άμεσα το αναμφισβήτητο πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Βογιατζής, δίνοντας το προβάδισμα του αγώνα στους φιλοξενούμενους με 0 - 1, προβάδισμα που διατήρησαν και καθόρισε και το τελικό αποτέλεσμα, αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καμία σοβαρή απειλή μέχρι το τέλος, πόσο μάλλον να φτάσουν στην ισοφάριση και την ανατροπή της εις βάρος τους κατάσταση. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τις καλές στιγμές τους να διευρύνουν την νίκη τους με τους Βογιατζή, Παναγιωτέλη, Ηλιάδη και Νινιατσούδη, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρουν και να παραμένει το πολύτιμο 0 - 1.
Καλή η διαιτητική τριπλέτα, με τον ρέφερι μάλλον να αποφεύγει να «υπερβάλλει» στον πειθαρχικό έλεγχο, «χαρίζοντας» τιμωρίες σε τραβηγμένες «άτακτες» συμπεριφορές (άσχετα αν γενικά μέσα στο παιχνίδι, η αγωνιστική συμπεριφορά των δύο ομάδων και όλων των ποδοσφαιριστών ήταν σχεδόν άψογη), σεβόμενος μάλλον περισσότερο την βαθμολογική συγκυρία και την «λογική» νευρικότητα των δύο ομάδων.
Οι συνθέσεις
Μέγας Αλέξανδρος Όρμας (Κορέλας): Τσεντεμίδης, Τανούρης (Σαββίδης 46’ ), Νάνος Ν., Σατζάκης, Παναγιωτίδης, Αβραμίδης, (Γώγου 58’), Μπίτσας, Αδραμάνης, Νεντιάλοφ (Μπαγκής 58’), Νάνος Γ. (Νούσης 71’), Μάρκου Μ..
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντινίδης Η., Παναγιωτέλης, Τσιντονίδης, Πλιόγκας, Γιαλατζής Π., Ηλιάδης, Μπουράκης, Βογιατζής, Λουκάτος, (Μουρατίδης 73’), Κατσαμακτσής, (Νινιατσούδης 54’). Απόντες για διάφορους λόγους οι Δεληλάμπου, Ζηματίκας, Κούμπους, Μακρίδης, Τσίζμας.
 

Βίντεο με φάσεις και το γκολ της αναμέτρησης αργότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: