Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Γιατί ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές των γεωπονικών σχολών της χώρας

Η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους αλλά και το γεγονός ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμά τους στην Ελλάδα φέρνει τους φοιτητές των γεωπονικών σχολών στο δρόμο.
Tην κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων διεκδικούν οι φοιτητές Γεωπονίας σε δεκάδες σχολές της χώρας. Όπως καταγγέλλουν, βρίσκονται στον «αέρα», καθώς μετά την αποφοίτησή τους από το Πανεπιστήμιο δεν έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμά τους στην Ελλάδα.
Στη Φλώρινα υπό κατάληψη τελεί το τμήμα Γεωπονίας με τους φοιτητές να προχωρούν και σε πορεία διαμαρτυρίας, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς ζητούν τα πτυχία τους να έχουν αξία ώστε να βρουν μία θέση εργασίας.
Ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου σχολής γεωπονικών επιστημών ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Στέλιος Καμούτσης δήλωσε στην ΕΡΤ3 πως η χρήση του συγκεκριμένου πτυχίου μπορεί να γίνει μόνο στο εξωτερικό, οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν κανονικά εκεί, κάτι που χαρακτήρισε παράλογο ενώ μπορούν να ακολουθήσουν κανονικά κάποιο διδακτορικό ή κάποιο άλλο μεταπτυχιακό αφού ο τίτλος σπουδών αναγνωρίζεται αλλά δεν κατοχυρώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Νίκος Κατσαράκης ανέφερε πως πρόκειται για κάτι παράδοξο, που δε συμβαίνει πουθενά σε όλη την Ευρώπη να υπάρχει ένα πανεπιστημιακό τμήμα με εκατοντάδες φοιτητές με περίπου 30 πτυχιούχους, οι οποίοι να μην έχουν κανένα απολύτως επαγγελματικό δικαίωμα.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: