Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής 19/3 σε ΕΠΣ Πέλλας και Γ' Εθνική

Ανατροπή σκηνικού στην κορυφή, με το Λυκόστομο να κερδίζει τον Εθνικό Γιαννιτσών στο ντέρμπι της αγωνιστικής και ίσως του πρωταθλήματος όπως αυτό εξελίσσεται και να τον προσπερνά στον
βαθμολογικό πίνακα της Α1, 6 αγωνιστικές πριν το τέλος. Σε έναν άλλο «τελικό», στα χαμηλά βαθμολογικά πατώματα, το Δαμιανό πέτυχε νίκη «ζωής» με αντίπαλο την Κερασιά.
Και στις χαμηλότερες κατηγορίες είχαμε ντέρμπι, που άλλα τελείωσαν με οριακά, κι άλλα με μεγάλα σκορ. Τέτοια ήταν τα παιχνίδια στα Σεβαστειανά, στον Μεγαπλάτανο και στην γειτονική Ραχώνα. Ο Άρης Αθύρων πέτυχε μια ακόμη σημαντική βαθμολογικά και ψυχολογικά νίκη, με αντίπαλο μια σκληροτράχηλη ομάδα της κατηγορίας.
Τέλος στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής, ο Εδεσσαϊκός πέτυχε σπουδαία νίκη υποδεχόμενος τον φορμαρισμένο ΑΟ Χανιώτης, αλλά ο συνωστισμός στην ουρά της βαθμολογίας γίνεται ολοένα και πιο πληθωρικός, με ότι αυτό συνεπάγεται στις τελευταίες 6 κρίσιμες αγωνιστικές.
ΠΑΟΚ Δαμιανού - ΠΑΟ Κερασιάς (1 - 0)3 - 0
Στο Δαμιανό ένα αρκετά καλό παιχνίδι κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος. Τρία στημένα από σχετικά μακρινή απόσταση, ήταν αυτά που ξεκλείδωσαν ουσιαστικά την άμυνα της Κερασιάς, φάσεις στις οποίες έχει δείξει αδυναμία σχεδόν όλη την σεζόν η φιλοξενούμενη. Όμως την εξέλιξη του αγώνα και το τελικό αποτέλεσμα, μάλλον επηρέασε εν πολλοίς, το χρονικό σημείο του πρώτου γκολ που σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με σκόρερ τον Βαγγέλη (45+') για τον ΠΑΟΚ Δαμιανού.
Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο και μοιρασμένο, χωρίς πολλές μεγάλες φάσεις, αλλά μ' ένα δοκάρι για τους γηπεδούχους και δύο πολύ καλές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους. 
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, αφού το Δαμιανό πήρε την πρωτοβουλία, κι άρχισε να πατά περισσότερες φορές στην αντίπαλη περιοχή δημιουργώντας πιο πιεστικές καταστάσεις, κι έτσι έφτασε και σε ένα δεύτερο τέρμα με τον Λυκόπουλο (60'), που ουσιαστικά τελείωσε και την αναμέτρηση, αφού η Κερασιά δεν είχε ούτε το σθένος, αλλά ούτε και τις λύσεις να αντιδράσει, με εμφανή προβλήματα σε όλες της τις γραμμές. Το τρίτο τέρμα με τον Φλώρο αυτή την φορά σκόρερ (65'), απλά τελείωσε οριστικά την «σεμνή τελετή» (οι ποδοσφαιριστές της Κερασιάς ζήτησαν χέρι του Ιορδανίδη στο ξεκίνημα της φάσης), αφού λίγα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι εκτός της επιθετικής αδυναμίας τους σε όλο το δεύτερο ημίχρονο (μία μόνο κάπως απειλητική τελική προσπάθεια!), συνέχισαν και με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής μέχρι το τελικό σφύριγμα.
 
Όλα τα σημερινά αποτελέσματα:
 
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 24η αγωνιστική
Μ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 1 - 0
ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ - ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ 3 - 0
ΡΕΠΟ: Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 18η αγωνιστική

ΑΡΗΣ ΑΘΥΡΩΝ - ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ 2 - 1
ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ - ΠΑΣ ΞΙΦΙΑΝΗΣ 1 - 2
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ 3 - 0
ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΩΝ 2018 - ΔΟΞΑ ΦΕΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ 1 - 0
Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ - 1η αγωνιστική PLAY OFF

ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ - ΝΠΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 0 - 1
Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ - 1η αγωνιστική PLAY OFF
ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΩΝΑΣ - ΠΑΟΚ ΔΥΤΙΚΟΥ 2 - 6

Γ ΕΘΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ - 20η αγωνιστική
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΑΟ ΧΑΝΙΩΤΗΣ 1 - 0
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ 1 - 0
ΣΒΟΡΩΝΟΣ - ΚΟΖΑΝΗ ΦΣ 1 - 1
ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1 - 1
ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ 2 - 1
ΔΩΤΙΕΥΣ ΑΓΙΑΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ 0 - 2
ΠΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1 - 1
SL 2 - Α' ΟΜΙΛΟΣ - 15η αγωνιστική

ΡΕΠΟ: ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: