Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Καταθέσεις: Και τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν θλιβερές πρωτιές για την Ελλάδα

Οι Έλληνες αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες, παλεύοντας με την μεγάλη ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.
Τα στοιχεία αυτά, που είναι παρεμφερή με τις χθεσινές ανακοινώσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, καταγράφει η Eurostat, σημειώνοντας ότι το 58% των Ελλήνων έβγαλαν χρήματα από τους λογαριασμούς τους για να πληρώσουν τα αυξημένα έξοδά τους, με τη χώρα μας να είναι μαζί με τη Μάλτα και την Κύπρο στις τρεις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας.
Η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή σημειώνει ακόμη μια αρνητική πρωτιά για τη χώρα, με το 70% των πολιτών να εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την αποπληρωμή των λογαριασμών τους τους επόμενους έξι μήνες. Την τετράδα συμπληρώνουν η Ιταλία, η Κύπρος και η Ρουμανία.
Τέλος, η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας με το ποσοστό των καταναλωτών που άλλαξαν συνήθειες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην ενεργειακή κρίση. Ειδικότερα, το 77% των καταναλωτών αναγκάστηκε να προσαρμόσει με διαφορετικό τρόπο την καθημερινότητά του, με τη Δανία να έχει την πρωτιά (86%) και τον μέσο όρο της ΕΕ να κυμαίνεται στο 70%.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: