Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Η αντίληψη της Δημοτικής Αρχής για το «πράσινο» της Έδεσσας!

Το όνομα της Έδεσσας είναι συνυφασμένο με νερό και το πράσινο.
Για λόγους ανεξήγητους στο κοινό νου, η Δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια επιδίδεται σε μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης παρά τις έντονες πλέον αντιδράσεις των συνδημοτών μας, που βλέπουν μέρα με τη μέρα την πόλη μας να αποψιλώνεται, το πράσινο να παραμελείται και τους κοινόχρηστους χώρους να υποβαθμίζονται.
Το δασαρχείο Έδεσσας επιχειρώντας να περισώσει τουλάχιστον τον πράσινο πλούτο που εμπίπτει στην αρμοδιότητά του, έχει απευθύνει στο Δήμο σειρά εγγράφων στα οποία επισημαίνονται ανεπίτρεπτες επεμβάσεις στα αιωνόβια πλατάνια των καταρρακτών.
Η τοποθέτηση σκυροδέματος και κυβόλιθων στο εσωτερικό τους, στερεί ζωτικό χώρο για τη φυσιολογική θρέψη και ενυδάτωσή τους και για αυτόν τον λόγο ζητά την άμεση αποκατάστασή τους στις 8 Απριλίου του 2022!
Ένα χρόνο μετά το σχετικό έγγραφο ο Δήμος Έδεσσας συνεχίζει να αδιαφορεί.
Ίσως τα πολλά χρόνια εξουσίας δημιουργούν συγχύσεις στο μυαλό κάποιων για το μέγεθος τους σε σχέση με το μέγεθος της φύσης και της ιστορίας!
Μια πράσινη πόλη για να παραμείνει πράσινη χρειάζεται φροντίδα, επιμέλεια και επιστημονικότητα.
Απαιτεί μια στελεχωμένη υπηρεσία πρασίνου που θα φροντίζει τον φυσικό μας πλούτο και δε θα διαπιστώνει απλώς την ανάγκη κοπής των δέντρων που αφέθηκαν στην τύχη τους.
Η Κοινωνία σε Κίνηση, αν η κρίση των πολιτών την τοποθετήσει στη θέση της Δημοτικής Αρχής είναι υποχρεωμένη να εναρμονιστεί με την ταυτότητα της πόλης μας, θέτοντας ως προτεραιότητα τη συστηματική αποκατάσταση του χαμένου φυσικού πλούτου!



Δεν υπάρχουν σχόλια: