Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Ορφέας Ριζαρίου (0 - 0)2 - 0. Τέτοιες μέρες, τέτοια λόγια...

Και ναι δεν είναι «πρωταπριλιάτικο ψέμα» της πολύ πρόσφατης πρωταπριλιάς που μεσολάβησε ανάμεσα στον αναβληθέντα της Κυριακής και τον εξ αναβολής χθεσινό αγώνα... Ο ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας που φέτος έχει «καταχραστεί» τα ισόπαλα αποτελέσματα, πέτυχε για πρώτη φορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα, δύο σερί νικηφόρα αποτελέσματα.
Το παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, δεδομένων και των ιδιόμορφων συνθηκών μιας καθημερινής μεσοβδόμαδης ημέρας για κάθε σχεδόν ερασιτεχνικό σωματείο, οι λιγοστοί φίλαθλοι (ένα πολύ μικρό μέρος συγγενών και φίλων!) που βρέθηκαν στο γήπεδο, μάλλον δεν έμειναν ικανοποιημένοι, κυρίως από το πολύ μέτριο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο, αποζημιώθηκαν ως έναν βαθμό, όμως μόνο αυτοί των γηπεδούχων, αφού οι των φιλοξενούμενων δεν ακολούθησαν την ομάδα τους στο πιο μακρινό ταξίδι της σεζόν όπως το συνηθίζουν στα περισσότερα γήπεδα του νομού, τόσο με το τελικό αποτέλεσμα, όσο και με την καλύτερη απόδοση που είδαν από την ομάδα τους...
Ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας που εμφανίστηκε και πάλι με απουσίες, μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά, αλλά στην συνέχεια ο Ορφέας Ριζαρίου ισορρόπησε και ήταν πιο απειλητικός, σ' ένα ημίχρονο με πολλά λάθη εκατέρωθεν και μοιρασμένες τις φάσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ευκαιρίες, κυρίως και μόνο λόγω των καλών προϋποθέσεων που αυτές είχαν και όχι των τελικών τους προσπαθειών, που είτε ολοκληρώθηκαν ατυχώς, είτε παρέμειναν ημιτελείς. Οι Ηλιάδης, Εμμανουηλίδης, Μήτκας και Παπακωστίδης ήταν οι εκφραστές αυτών για τους γηπεδούχους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Κελεσίδης ήταν αυτός που πήρε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες έχοντας κι ένα δυνατό σουτ μεταξύ άλλων, στην εξωτερική πλευρά του αριστερού κάθετου δοκαριού του Παναγιωτόπουλου.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε και εξελίχθηκε με καλύτερη απόδοση και αγωνιστική εικόνα για τους γηπεδούχους, που ανέβασαν ρυθμούς, βρήκαν ισορροπίες στις γραμμές τους κυριαρχώντας σε όλο το γήπεδο, δημιουργώντας και χάνοντας πολλές απίστευτες ευκαιρίες για ένα πολύ ευρύ σκορ. Παρά την μνημειώδη αστοχία με κάθε τρόπο στις πολύ καθαρές ευκαιρίες που δημιούργησαν, ευτύχησαν σ' αυτό το διάστημα να πετύχουν και δύο τέρματα με τους Παναγιωτέλη (55') και Φυτανίδη (85'), κι έτσι να πάρουν τελικά αυτό που δικαιούνταν και με το παραπάνω. Οι φιλοξενούμενοι με οριακή αποστολή και χωρίς πολλές λύσεις για ένα ακόμη παιχνίδι, σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο «εξαφανίστηκαν» από το γήπεδο, με μοναδική αντίδραση αυτή των τελευταίων λεπτών, με την δημιουργία και απώλεια 2-3 πολύ καλών ευκαιριών με τους Κελεσίδη και Μυλωνά Κ. από πολύ πλεονεκτικές θέσεις.
Δύο ακόμη αλλαγές για την Πέλλα που δεν αναγράφονται εκ παραδρομής στο φύλλο αγώνα, οι Petriti και Μπιτσιάκης, που πήραν τις θέσεις των Εμμανουηλίδη και Μήτκα αντίστοιχα (86').
Ρεσιτάλ διαιτησίας από την διαιτητική τριπλέτα Ζιώγλη, Σαμαρά, Ατζαμιδάκη.
Πριν την έναρξη του αγώνα, κρατήθηκε από τον ρέφερι της αναμέτρησης ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη του προσφάτως αδικοχαμένου πατέρα του ποδοσφαιριστή της Πέλλας Ηλία Ηλιάδη, Δημήτρη.

Οι δύο προπονητές κ.κ. Αμπιντίν και Μυλωνάς είχαν στην διάθεσή τους και χρησιμοποίησαν τους εξής ποδοσφαιριστές:



Δεν υπάρχουν σχόλια: