Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Η "χρεοκοπία της Μεγάλης Πέμπτης" δεν συνέβη ποτέ - Πληρώθηκε η δόση στο ΔΝΤ

Η "χρεοκοπία της Μεγάλης Πέμπτης" δεν συνέβη ποτέ, αφού η δόση των 448 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καταβλήθηκε κανονικά. Την είδηση επιβεβαίωσαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, όπως μτέδωσε και το Bloomberg.
Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, λίγες ώρες αργότερα, επιβεβαίωσε κι αυτή την πληρωμή της δόσης, και μάλιστα κάνοντας μία ασυνήθιστη δήλωση: "Εισέπραξα τα χρήματά μου", είπε, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Ουάσιγκτον, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τα οποία το ΔΝΤ έχει κερδίσει μέχρι στιγμής 2,5 δισ. ευρώ από τον δανεισμό της Ελλάδας. Το ποσό αυτό αναμένεται να φθάσει τα 4,3 δισ. ευρώ έως το 2024.
Παράλληλα εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να υποφέρει εάν αναγκαστεί να αθετήσει τις πληρωμές της και εξέλθει από την ευρωζώνη, ενώ το νομισματικό μπλοκ είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο σοκ απ' ότι ήταν τέσσερα χρόνια πριν.
«Πιστεύω ότι θα ήταν μία τρομερή κατάσταση για τον ελληνικό λαό» δήλωσε η Christine Lagarde μιλώντας στο CNBC ερωτηθείσα για μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα.
Πρόσθεσε ότι η ευρωζώνη τώρα βρίσκεται σε λιγότερο ευάλωτη κατάσταση λόγω της τραπεζικής της ένωσης και την ενισχυμένη δημοσιονομική ένωση.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: