Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Έρχονται νομοθετικές ρυθμίσεις για παράταση των φορολογικών υποθέσεων που κινδυνεύουν να παραγραφούν

Δεν αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ. Σε εξέλιξη η βρίσκεται η διαπραγμάτευση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ στόχος της κυβέρνησης η ορθολογικοποίηση των προστίμων.
Για την ανάγκη ορθολογικοποίησης των προστίμων αλλά και την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων ώστε να παραταθούν οι μεγάλες φορολογικές υποθέσεις που κινδυνεύουν να παραγραφούν έκανε λόγο από το βήμα της βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
Ταυτόχρονα επανέλαβε πως ο ΕΝΦΙΑ δεν αυξάνεται, αλλά και πως η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τη ρύθμιση των 100 δόσεων συνεχίζεται.
Παράταση φορολογικών υποθέσεων που κινδυνεύουν να παραγραφούν
Ειδικότερα, από το βήμα της βουλής, ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις με στόχο την παράταση των μεγάλων φορολογικών υποθέσεων που κινδυνεύουν να παραγραφούν, όπως η λίστα Λαγκάρντ.
Εισάγουμε άμεσα νομοθετικές ρυθμίσεις για την παράταση υποθέσεων που πάνε να παραγραφούν, όπως η λίστα Λαγκάρντ, τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρεται επί της ουσίας στην καυτή πατάτα των 11.500 εκκρεμών υποθέσεων του ΣΔΟΕ που κινδυνεύουν να παραγραφούν στο τέλος του έτους.
ΕΝΦΙΑ ένα ευρώ... χαρίζεται
Αν ο ΕΝΦΙΑ είναι ένα ευρώ χαρίζεται, δεσμεύθηκε ο κ. Αλεξιάδης, ενώ διεμήνυσε πως δεν αλλάζει τίποτα στον φόρο, καθώς, όπως εξήγησε, "δεν μπαίνει νέος φόρος και δεν αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ".
Βάλλοντας κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατήγγειλε πως "εσείς δεν χαρίσατε ούτε ένα λεπτό, αλλά αντίθετα τα μεταφέρατε στο επόμενο έτος".
Το προηγούμενο καθεστώς δεν χάρισε ούτε ένα ευρώ ΕΝΦΙΑ, τόνισε χαρακτηριστικά για να επισημάνει πως "Αν ήταν μέχρι 5 ευρώ ο ΕΝΦΙΑ μεταφερόταν στο επόμενο έτος".
Ορθολογικοποίηση προστίμων
Στόχος της κυβέρνησης είναι η ορθολογικοποίηση των προστίμων, σημείωσε, σε άλλο μέρος της ομιλίας του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Η κυβέρνηση επιθυμεί να δώσει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που έχουν προβλήματα με τα πρόστιμα να τα λύσουν, ανέφερε.
Η διαπραγμάτευση για τις 100 δόσεις συνεχίζεται
Η διαπραγμάτευση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων συνεχίζεται, πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης, για να εξηγήσει πως οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων συμπεριλαμβάνονταν στα προαπαιτούμενα.
Αναγκαιότητα και όχι πολιτική επιλογή η συμφωνία
Για την κυβέρνηση η συμφωνία ήταν αναγκαιότητα και όχι πολιτική επιλογή, κατέστησε σαφές ο κ. Αλεξιάδης, ενώ κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε χαρακτηριστικά πως "Για εσάς η συμφωνία είναι πολιτική επιλογή, ενώ για εμάς πολιτική αναγκαιότητα και δεν είμαστε ευχαριστημένοι που την εφαρμόζουμε".
Το πολυνομοσχέδιο αφορά μόνο στα προαπαιτούμενα και δεν αποτελεί τη συνολική φορολογική μεταρρύθμιση, εξήγησε, επίσης, ο κ. Αλεξιάδης.

Μαρίνα Φούντα
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: