Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ευρωπαϊκό «Σχέδιο Β'» με ελληνική συμμετοχή

Τη δημιουργία «Δίκτυου ευρωβουλευτών για ένα σχέδιο Β» ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος ευρωβουλευτής και επικεφαλής του γαλλικού «Αριστερού Μετώπου» Ζαν Λικ Μελανσόν.
Ο Ζαν Λικ Μελανσόν, από την αίθουσα Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου έγινε η ανακοίνωση, ανέφερε πως η ιδέα για τη συνέχιση της αναζήτησης των εργαλείων για ένα «Σχέδιο Β'», γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στη γιορτή της εφημερίδας «Ουμανιτέ» του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος τον περασμένο μήνα.
Στόχος του δικτύου, να δημιουργήσει μια «μόνιμη διάσκεψη» για την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων στην Ευρώπη. Όχι «να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο Β, αλλά περισσότερα» εξήγησε ο Γάλλος ευρωβουλευτής, «ώστε ο καθένας να έχει να διαλέξει περισσότερα του ενός εργαλεία, ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας του».
Στην παρουσίαση του δικτύου μετείχαν άλλοι πέντε ευρωβουλευτές από την Ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλληνας ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής. Επίσης, στην πρωτοβουλία συμμετέχουν ο Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στις 14 και 15 Νοεμβρίου, στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του Δικτύου. Εκεί αναμένεται να μετάσχουν βουλευτές από εθνικά κοινοβούλια, ευρωβουλευτές, συνδικαλιστές, οικονομολόγοι κ.ά..

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: