Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας: Ποιοι ποδοσφαιριστές «μάτωσαν» τα αντίπαλα δίχτυα τη φετινή χρονιά

Η απόφαση της ΕΠΟ την οποία υιοθέτησαν πλειοψηφικά και οι διοικήσεις των Ενώσεων, χωρίς όμως να «πέσει» κανένας λόγος στα άμεσα ενδιαφερόμενα μέλη τους τις ομάδες, όπως θα ήταν και η πιο «κανονική» διαδικασία(μιας και εσχάτως είναι και της μόδας οι αναφορές σε «κανονικότητες»), επέφερε την οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και των κυπέλλων. Έτσι με απόφαση και ανακοίνωση της ΕΠΣ Πέλλας, οριστικοποιήθηκαν επίσημα και οι τελικές βαθμολογίες στα δικά μας ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος για την Α1 και την Α ερασιτεχνική και τέσσερις πριν το τέλος για την Β ερασιτεχνική, συν των αγωνιστικών των play off και play out σε όποιες κατηγορίες θα υπήρχαν βάσει των προκηρύξεων. Για το δε κύπελλο το οποίο βρίσκονταν στην ημιτελική φάση πριν την διακοπή, αποφασίσθηκε ο κυπελλούχος να αναδειχθεί τελικά με κλήρωση, μια απόφαση που παραπέμπει σε άλλες «σκοτεινές» παρακμιακές εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου και σηκώνει αρκετή συζήτηση! 
Μ' αυτά τα δεδομένα λοιπόν, κάθισα και μέτρησα σε ότι αφορά την ομάδα μας, τους σκόρερ των φετινών τερμάτων σε πρωτάθλημα και κύπελλο και πόσα απ' αυτά τα τέρματα αναλογούν στον καθένα, με παράθεση κάποιων χρήσιμων ομαδικών στατιστικών στοιχείων... Το συναίσθημα του σκόρερ για όσους έχουν παίξει ποδόσφαιρο και γνωρίζουν, είναι μοναδικό, προσωπικό και ιδιαίτερο, εκτός βέβαια του "κλισέ", ότι η επίτευξη του γκολ σ' έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, είναι και η «πεμπτουσία» του αθλήματος!
Ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 πέτυχε 65 επίσημα γκολ(τα περισσότερα τα θυμηθήκαμε σε προηγούμενη ανάρτηση) σε πρωτάθλημα και κύπελλο, σε σύνολο 24 αγώνων, με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται σε 2,7 ανά αγώνα. Με περισσότερη ακρίβεια τα 50 γκολ ήταν για το πρωτάθλημα σε 20 αγώνες και τα 15 για το κύπελλο σε 4 αγώνες(στον 5ο αγώνα για τον θεσμό ο Πενταπλάτανος δεν κατέβηκε να αγωνιστεί)... Ένας αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος σε ότι αφορά το πρωτάθλημα, που μπορούμε να τον προσεγγίσουμε και να τον αξιολογήσουμε πιο αντικειμενικά σε σχέση με το κύπελλο, αφού αναφερόμαστε για το ίδιο αριθμό αγώνων με όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Η παραγωγικότητα αυτή με 2,5 γκολ ανά αγώνα, τον κατατάσσει στην δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι πρώτη, χωρίς να αμφισβητείται η ποιότητα του πρωταθλητή Εθνικού που «σάρωσε» τις πρωτιές, τελειώνοντας την χρονιά αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις. Η επίσης δεύτερη καλύτερη άμυνα με 17 γκολ της ομάδας μας στο πρωτάθλημα, καταγράφεται μόνο ως σημείο αναφοράς της φετινής πορείας, αλλά και ως επιβεβαίωση της τελικής δίκαιης 2ης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα! Σε 5 αγώνες (όλους για το πρωτάθλημα) η ομάδα μας δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα(γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 σε 3 απ' αυτούς), κάτι που της στοίχισε φυσικά αγωνιστικά στην τελική επίτευξη των στόχων της...
Πάμε όμως στα πιο «ζουμερά» και «ουσιώδη», που αποτέλεσαν και την αφορμή γι' αυτή την ανάρτηση... Πλουραλισμός στην επίθεση, με 16 συνολικά ποδοσφαιριστές να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και στις δύο διοργανώσεις, με τους 4 απ' αυτούς να σκοράρουν μόνο στον θεσμό του κυπέλλου. Η Πέλλα εκτέλεσε φέτος 11 πέναλτι(10 πρωτάθλημα και 1 κύπελλο), με τα 10 απ' αυτά να είναι εύστοχα(ένα χαμένο στο πρωτάθλημα)! Φυσικά, βασική παράμετρος και κριτήριο για όλους τους ποδοσφαιριστές οι χρόνοι συμμετοχής τους(βασικοί και αλλαγές) αλλά και οι θέσεις, δεδομένα που εκ των πραγμάτων αποκλείουν οποιουσδήποτε συσχετισμούς και συγκρίσεις, χωρίς όμως κανένας απ' ότι θυμάμαι πρόχειρα(θα το δούμε κι αυτό σε άλλη ανάρτηση), να μην έχει το απόλυτο των επίσημων συμμετοχών. Υπάρχουν κι αυτοί που δεν «γεύτηκαν» τη χαρά ενός γκολ, όμως κοινή παραδοχή, σ' ένα ομαδικό άθλημα και μια δουλειά που γίνεται σε προπονήσεις και αγώνες, όλοι έχουν βάλει το «λιθαράκι» τους σ' αυτό το αποτέλεσμα.
Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα μας φέτος, αναφερόμενος στην πιο παραγωγική 3άδα, αναδείχθηκαν οι Τάσος Μπρατσούδης (10 γκολ πρωτάθλημα + 3 κύπελλο), Μαρίνος Τανταλίδης (10 γκολ πρωτάθλημα) και Δημήτρης Μπουράκης (9 γκολ πρωτάθλημα + 1 κύπελλο). Δείτε αναλυτικά παρακάτω τον πλήρη πίνακα των σκόρερ σε πρωτάθλημα και κύπελλο(σε παρένθεση τα εύστοχα πέναλτι) για την ομάδα μας, την αγωνιστική περίοδο 2019-2020:

Δεν υπάρχουν σχόλια: