Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ήττα της «γαλάζιας παράταξης» στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Με σαρωτική  νίκη της πλευράς  Σεβαστίδη  και ήττα της πλευράς Σαλάτα-Λυμπερόπουλου, ολοκληρώνονται οι αρχαιρεσίες στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την ανάδειξη νέου προεδρείου.   Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράταξη Σεβαστίδη καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις των εκλεγμένων ενώ ο Νίκος Σαλάτας δεν εκλέγεται καν. Πρόκειται για μια πολυσυζητημένη εκλογική διαδικασία καθώς εδώ και μήνες με πρόσχημα την πανδημία, επιχειρήθηκε να αποτραπούν μέσω του ορισμού διοίκησης Πρωτοδικείου.
Αυτό είχε επιδιώξει η πλευρά των «ηττημένων» με  αίτημα που είχαν καταθέσει εννέα μέλη το Μάιο ζητώντας να μην παραταθεί η θητεία της διοίκησης μέχρι το τέλος της καραντίνας αλλά να αναβληθούν επ' αόριστον οι εκλογές με τον ορισμό προσωρινής διοίκησης. Σε αυτό είχε συμπράξει ανοιχτά και η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργού που εξαίρεσε την Ένωση από τα σωματεία στα οποία είχε παραταθεί η θητεία! Μάλιστα, στο ζήτημα είχε παρέμβει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο «πραξικόπημα». 
Ακολούθησε ηλεκτρονική ψηφοφορία, στην οποία πάνω από το 92% ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών αλλά τελικά η Ένωση είχε οδηγηθεί σε προσωρινή διοίκηση. Πλέον το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί ίσως ηχηρή αποδοκιμασία στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των δικαστικών που πρωτοστάτησαν που κατηγορούνται ότι λειτουργούν συστηματικά ως «μακρύ χέρι» της ΝΔ.
Στην Ελλάδα οι "νεοφιλελεύθεροι" χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς... από εσάς ! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.
Γιατί «ενοχλεί» η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων;
Η Ένωση, με το κύρος του κλάδου που εκφράζει, φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ενοχλητική για μια σειρά από παρεμβάσεις της. Αρχικά είχε διχαστεί για την αποδοκιμασία των εμπλεκόμενων πολιτικών σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη, ήδη από το 2018, αλλά «βγήκε ανοιχτά» και καυτηρίασε τις απειλές και τις επιθέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ενάντια στην Εισαγγελέα Διαφθοράς για το μήνυμα θεσμικής παρακμής που εμπεριείχαν, σε αυτή τη φάση που η επίθεση έχει γενικευτεί από την κυβέρνηση ΝΔ. Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση ανέφερε ανοιχτά ότι «η δημοκρατία υπολειτουργεί». 
Γενικότερα, έχει δυσαρεστήσει αρκετές φορές την κυβέρνηση, όπως με τις θέσεις ενάντια στα μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων και άλλες προβληματικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με αποτέλεσμα να έχει μπει στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας. Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι μάλλον ένα μήνυμα ενίσχυσης της ανεξαρτησίας της Ένωσης και, επακόλουθα, της δικαστικής εξουσίας που δέχεται ισχυρά χτυπήματα.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: