Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού: «Αυτοπεποίθηση μπορούν να νιώθουν επιχειρηματικοί όμιλοι και πωλητές όπλων»

Σε ανακοίνωση για την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Οι περιβόητες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η ανακύκλωση μέτρων που – αποδεδειγμένα πλέον – δεν επαρκούν στο ελάχιστο για να αντιμετωπιστούν οι τραγικές συνέπειες της πανδημίας και της νέας καπιταλιστικής κρίσης. Κάποια νέα, περιορισμένου χαρακτήρα, μέτρα που ανακοινώθηκαν όχι μόνο δεν αλλάζουν αυτήν τη σκληρή πραγματικότητα, αφού η μερίδα του λέοντος πάει στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά επί της ουσίας αποτελούν το τυράκι για τη φάκα που ο Πρωθυπουργός άφησε για το τέλος και ονομάζεται “σχέδιο Πισσαρίδη”.
Το “σχέδιο Πισσαρίδη” αποτελεί το σχέδιο της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου για τα επόμενα χρόνια. Έρχεται ως φυσική συνέχεια των αντιδραστικών-αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων και περιλαμβάνει επιτάχυνση της επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων, με προμετωπίδα την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και την ενίσχυση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις. Η σχετική αναφορά του Πρωθυπουργού πως με τέτοια μέτρα θα ευνοηθούν κυρίως οι νέοι εργαζόμενοι, είναι προκλητική καθώς για την εργασιακή ζούγκλα που ήδη ζουν οι νέοι εργαζόμενοι υπεύθυνη είναι τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αντίστοιχα οι εξαγγελίες για τη δημόσια υγεία δείχνουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διατηρήσει γυμνό και αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, με μέτρα που αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων, την στιγμή που η πανδημία εξαπλώνεται και η κατάσταση του συστήματος υγείας είναι ήδη ανησυχητική.
Η αναφορά του Πρωθυπουργού σε "μείζονα διαφορά" με την Τουρκία που πρέπει να λυθεί μέσω του διαλόγου επιβεβαιώνει πως προετοιμάζεται υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ο επώδυνος συμβιβασμός της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Η “νέα αγορά του αιώνα”, η προμήθεια γαλλικών οπλικών συστημάτων που ανακοινώθηκε, κινείται μέσα στο φαύλο κύκλο του κυνηγητού στρατιωτικών εξοπλισμών, που πληρώνουν ακριβά οι εργαζόμενοι. Είναι γνωστό ότι αυτοί οι εξοπλισμοί δεν υπηρετούν την άμυνα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αλλά είναι ενταγμένοι στις ΝΑΤΟϊκές επιθετικές επιδιώξεις. Αυτό αποδεικνύουν και οι σημερινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για ιδιωτικοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας και πιο στενή σύνδεση με αμερικάνικα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Αυτοπεποίθηση από την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ μπορούν να νιώθουν μόνο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας και οι πωλητές όπλων. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την πολιτική της, που έχει ως βασικούς πυλώνες αφενός να πληρώσει το τίμημα της νέας κρίσης η λαϊκή πλειοψηφία και αφετέρου την πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας και όχι του λαού.
Αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη ο λαός μπορεί να δείξει στη δύναμή του να καθορίσει τις εξελίξεις, προς όφελός του, ενισχύοντας το ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα, την κοινωνική συμμαχία όλων των λαϊκών δυνάμεων, σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: